ImportantLocal

LOCAL | Tâlhar reținut de polițiștii botoșăneni. Lovea femeile, apoi le fura bijuteriile din aur!

În urma activităţilor specifice de cercetare, poliţiştii Poliţiei municipiului Botoşani au identificat un tânăr de 20 de ani, din comuna Corni, judeţul Botoşani, ca fiind principalul suspect de comiterea a două infracţiuni de tâlhărie, în ziua de 24.06.2017, pe raza municipiului Botoşani.

În sarcina acestuia s-a reţinut că ieri, în timp ce se afla în municipiul Botoşani, prin întrebuinţarea de acte de violenţă, a deposedat două femei de bijuteriile din aur pe care le aveau asupra lor.

Ulterior, activităţile desfăşurate cu operativitate de poliţişti, au condus la depistarea acestuia pe raza municipiului Botoşani.

Cele două cauze penale au fost reunite şi s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect, fiind cercetat pentru comiterea a două infracţiuni de tâlhărie.

Faţă de suspect, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore în arestul IPJ Botoşani, urmând ca astăzi să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

În cauză continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

 

 

Pentru prevenirea faptelor de tâlhărie prin smulgerea bijuteriilor, poliţiştii vă recomandă:

În perioada estivală, victimele preferate ale acestui gen de infracţiuni sunt femeile a căror ţinută lejeră, de vară, expune bijuteriile şi facilitează smulgerea acestora.

De regulă, suspecţii acţionează rapid, pe stradă, venind în fugă, din spatele victimei, sau apropiindu-se din sens opus; smulg bijuteria şi se pierd ulterior în mulţime sau dispar pe străduţe lăturalnice, înainte ca victima să poată reacţiona.

Dacă, din diverse motive, trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate, slab circulate, precum gangurile sau străduţele lăturalnice.

Atragem atenţia că şi copii pot fi victime ale acestor fapte. De aceea, vă recomandăm să nu îi expuneţi inutil unor pericole, acceptând ca ei să poarte la vedere, oricând şi oriunde, bijuterii valoroase. Dacă totuşi o fac, sfătuiţi-i să nu se lase atraşi în locuri izolate de către persoane necunoscute, indiferent de pretextul folosit de acestea.

Încercaţi, pe cât posibil, să reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorului, constituţia fizică, vestimentaţia şi, dacă este posibil, cât mai multe detalii, cum ar fi numărul maşinii, porecle între agresori, dacă sunt mai mulţi, modalitate de abordare.

De asemenea, în cazul tâlhăriilor, este bine să reţineţi că, indiferent de valoarea materială sau sentimentală a unor bunuri, integritatea corporală sau viaţa dumneavoastră sunt mult mai importante, iar datele oferite ulterior poliţiştilor  vor ajuta la o rapidă identificare a infractorilor.

În cazul acestui gen de infracţiuni, cea mai bună metodă de apărare este strigătul de ajutor. Acesta are un efect descurajant şi îl poate determina pe agresor să-şi abandoneze planul.

Dacă sunteţi martori la comiterea unei tâlhării, nu protejaţi infractorii prin tăcere, dându-le prilejul să mai comită şi alte fapte. Sesizaţi Poliţia prin Apelul Unic de Urgenţă 112 pentru a spori şansele de identificare, prindere şi pedepsire a infractorilor.

Related Articles

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page