Local

79 de intervenții ale pompierilor botoșăneni, în ultimele patru zile

Pompierii botoșăneni au fost la datorie și în perioada 21 – 24 ianuarie a.c., pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Aceștia au acționat pentru stingerea a două incendii, acordarea primului ajutor și transportul la spital a unui număr de 55 de persoane care aveau probleme medicale și pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu în urma producerii unui accident rutier.

La aceste evenimente se adaugă opt misiuni de verificare a secției ATI de la Spitalul de Urgență Județean „Mavromati” Botoșani, opt misiuni în sprijinul refugiaților din Ucraina și cinci alte intervenții (transport persoane supraponderale, asigurare măsuri p.s.i. la aterizarea/decolarea elicopterului SMURD sau pe timpul unor manifestări cu public numeros, degajare tencuială).

▪ stingerea a două incendii:

 

21.01.2023, în balconul unui apartament de pe strada Săvenilor, din municipiul Botoșani, unde s-a aprins o hotă. La eveniment au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani.

24.01.2023, la Oneaga, unde o casă a fost cuprinsă de flăcări de la un coș de fum neprotejat față de materialele combustibile din construcția acoperișului. Pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Cristești au intervenit, mai bine de două ore, pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor.

 

§ asigurarea măsurilor PSI în urma producerii unui accident rutier

Evenimentul s-a produs duminică dimineață, pe drumul dintre Cătămărăști Deal și Cucorăni, fiind implicat un singur autoturism. Pompierii din Detașamentului Botoșani au acționat pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu.
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page