Alte sporturiInternationalSport

7 medalii pentru România la Campionatele Mondiale de Canotaj pentru Tineret și Juniori de la Varese! – FOTO

7 medalii pentru România la Campionatele Mondiale de Canotaj pentru Tineret și Juniori de la Varese! 2 medalii de aur, 2 de argint și 3 de bronz

Canotorii români au obținut șapte medalii la Campionatele Mondiale de Tineret și Juniori desfășurate în perioada 25-31 iulie la Varese, Italia. România a participat cu 10 echipaje în Lotul de Tineret, compuse din 43 de sportivi, și 11 echipaje în Lotul de Juniori, compuse din 42 de sportivi. La Campionatul Mondial de Tineret, țara noastră s-a clasat pe locul 6 în clasamentul pe medalii, după țări precum Italia, Statele Unite, Marea Britanie, Germania și Grecia, dar înaintea Australiei, Belgiei și Olandei. La Juniori, România se clasează pe locul 5 în clasamentul pe medalii, după Grecia, Statele Unite, Italia și Germania, înaintea Marii Britanii și Australiei.

1 medalie de aur, 1 de argint și 1 de bronz la Campionatul Mondial Under 23

Medalia de aur a fost câștigată de echipajul de dublu vâsle feminin (BW2x), compus din Andrada-Maria Moroșanu și Iulia-Liliana Balauca. Sportivele noastre au încheiat cursa pe locul 1 cu un timp de 07:02.61, înaintea echipajelor din Canada și Marea Britanie.

Echipajul de patru vâsle feminin (BW4x), compus din Emanuela-Ioana Ciotau, Cristina Druga, Alexandra Ungureanu și Patricia Cireș, a obținut medalia de argint. Podiumul a fost completat de Olanda și Germania.

Sportivii din barca de dublu rame masculin (BM2-), Andrei Mândrilă și Claudiu Neamțu au încheiat cursa din Finala A pe locul 3, după Africa de Sud și Lituania, obținând astfel medalia de bronz.

Pe locul 4 s-au clasat echipajele de patru rame feminin (BW4-), patru rame masculin (BM4-) și 8+1 feminin (JW8+). Apoi, pe locul 5, avem echipajul de patru plus unu rame feminin (BW4+), iar pe locul 6 echipajele de 8+1 feminin (BW8+) și 8+1 masculin (BM8+). La simplu vâsle feminin categorie ușoară (BLW1x), România a concurat în Finala B și s-a clasat pe locul 4, în vreme ce echipajul de patru vâsle masculin (BM4x) a concurat în Finala C și s-a clasat pe poziția a doua.

1 medalie de aur, 1 de argint și 2 de bronz la Campionatul Mondial Under19

Medalie de aur la Campionatul Mondial de Juniori a câștigat echipajul de patru vâsle feminin (JW4x), compus din Andreea Todorica, Iulia Valentina Nedelcu, Delia Mirabela Gradinaciuc și Ana-Maria Matran. Sportivele noastre au dominat cursa încă de la început și s-au impus în fața echipajelor din Germania și Marea Britanie. Timpul cu care au încheiat cursa din Finală a fost de 06:29.50.

Iuliana Isabela Boldea, Elena Silvia Mocanu, Andreea Nicoleta Dinu și Valentina Amalia Azoiței au compus echipajul de patru rame feminin (JW4-) care a obținut medalia de argint. Podiumul a fost completat de echipajele din Italia și Franța.

Prima medalie de bronz a fost adjudecată de echipajul de patru plus unu rame feminin (JW4+), compus din Narcisa-Florentina Negura, Andreea Petras, Beatrice Piseru, Georgiana Blanariu și Irina Lucia Andreea Despa.

A doua medalie de bronz a fost câștigată în proba de patru rame masculin (JM4-), de echipajul compus din Cosmin Iulian Pleșescu, Eduard Angel Moldovan, Nicolae Răzvan Stoian și Marian Ștefan Dunca.

Echipajul de dublu rame masculin (JM2-) a încheiat cursa din Finala A pe locul 5. În Finalele B au concurat echipajele de dublu rame feminin (JW2-) – locul 1; patru vâsle masculin (JM4x) – locul 3; dublu vâsle feminin (JW2x) – locul 2 și 8+1 masculin (JM8+) – locul 2. Barca de dublu rame feminin (JW2-) a concurat în Finala C și a încheiat cursa pe locul 3.

„Îi felicit pe sportivii care au obținut medalii anul acesta la Campionatele Mondiale de Canotaj pentru Tineret și Juniori. Loturile României s-au întors acasă cu șapte medalii, dintre care două de aur, două de argint și trei de bronz. Nu este deloc puțin lucru, mai ales că vorbim despre un Campionat Mondial, unde au fost prezente la start cele mai puternice echipaje din toată lumea.

Îi felicit și pe ceilalți sportivi pentru că au trăit experiența unei competiții atât de importante și sunt sigură că rezultatele obținute i-au ambiționat să muncească și mai mult, să devină și mai buni cu fiecare zi, iar anul viitor să se întoarcă și ei acasă triumfători. Eu asta îi încurajez pe toți să facă! Să îndrăznească, să își dorească, să muncească și să nu se lase doborâți atunci când poate rezultatele nu sunt neapărat cele dorite, ci să se ambiționeze și mai tare.”, declară Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button