Diverse

5 sfaturi pentru cumpărarea unei mașini uzate

Cumpărând o mașină second hand puteţi economisi o sumă importantă de bani în comparație cu achiziţionarea unui vehicul nou. Piaţa second-hand abundă în oferte şi cu siguranţă că veţi găsi ceea ce vă doriţi.

În continuare vă vom oferi câteva sfaturi pentru cumpărarea unei mașini uzate, atât pentru a minimiza orice surpriză neplăcută, cât şi pentru a reduce preţul de achiziţie.

1.Alegeţi cel mai bun moment pentru a cumpăra o mașină uzată

După ce v-aţi hotărât ce mașină să cumpăraţi, trebuie să știți cum să obțineți cea mai bună ofertă. Iar o modalitate de a reduce costurile este de a cumpăra la momentul potrivit. Dealerii au targhet-uri de îndeplinit, cu bonusuri trimestriale, ceea ce face ca sfârșitul lunilor martie, iunie, septembrie și decembrie să fie un moment bun pentru a cumpăra, deoarece aceştia vor fi mai dispuși să negocieze și să ofere pachete financiare atractive. Încercaţi, de asemenea, să evitați weekend-urile sau începutul lunii, imediat după ziua de salariu. O reprezentanță aglomerată de cumpărători nu este un loc bun pentru o negociere eficientă.

În cazul în care cumpărați de la un vânzător privat, este puțin probabil să fie un moment bun sau rău. În acest caz, sugestia noastră este să urmăriți prețurile cu câteva luni înainte de a cumpăra efectiv. Indiferent însă de unde veţi cumpăra evitați problemele ulterioare prin verificarea istoricului vehiculului accesând platforma https://www.carvertical.com/ro.

2.Vizitați cât mai multe reprezentanțe posibile

Cereți tuturor dealerilor din zona dumneavoastră cea mai bună ofertă pentru mașina second-hand dorită. Iar dacă sunteți pregătit să călătoriți pentru a găsi un preț scăzut, extindeţi-vă raza de acţiune. Notează cel mai bun preț și roagă-i pe ceilalți să-ţi facă o contraofertă. S-ar putea să fie dornici să vă ia banii și să vă ispitească cu o ofertă ami bună.

3.Intocmiți-vă o listă de verificare a mașinii second hand

Ce să conţină aceasta? După cum bine ştiţi, o maşină nu înseamnă doar culoarea sau aspectul mașinii, ci trebuie să acorzi o atenţie deosebită multor aspecte, de la vopsea la anvelope, centuri de siguranță și faruri. Oricum, din lista dumneavoastră să nu lipsească:

-Starea generală. Aruncaţi-vă un ochi asupra stării mașinii, concentrându-vă pentru a căuta zgârieturi și lovituri;

-Verificarea kilometrajului mașinii. Media acoperită este de aproximativ 10.000 -12.000 de kilometri pe an, așa că, dacă cifra contorului de kilometraj pare foarte mare pentru vârsta sa, întrebați de ce. Iar o verificare online este obligatorie: introduceți numărul vin pe siturile de specialitate și obțineți un raport de vehicul complet;

-Verificați reparațiile. Vedeți dacă există semne de reparații defectuoase, cum ar fi golurile dintre panourile caroseriei după deteriorare din cauza unui accident;

-Verificați uleiul şi motorul;

-Testați radioul. Plus toate celelalte gadget-uri pentru a vă asigura acestea că funcționează.

4.Solicitaţi un test drive

Orice vânzător ar trebui să se aștepte că veți dori să luați mașina pentru un test drive înainte de a lua o decizie, așa că folosiți acesta oportunitate cu înțelepciune. Testarea unei mașini nu înseamnă doar să verificaţi dacă vă simţiţi bine în interioarul acesteia. Acordaţi o atenţie deosebită la zgomotele neobișnuite şi verificaţi frânele şi ambreiajul.

  1. Cumpărarea de la un dealer vă oferă o protecție suplimentară, dar costă mai mult decât achiziţia de la o persoană privată

Majoritatea dealerilor de automobile au și o divizie de vânzări second hand, ceea ce înseamnă că au verificat mașinile înainte de a le vinde. Dealerii acordă adesea garanții pentru mașinile second hand și cu siguranţă că au făcut eforturi ca mașina să arate ca nouă, înlocuind piesele defecte înainte de vânzare.

Mult succes!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page