Diverse

5 aspecte care nu trebuie neglijate în momentul achiziționării unui laptop second-hand

Nu toata lumea isi poate permite un laptop nou-nout si exista momente in care singura optiune realista este achizitionarea unui device second-hand. Pentru a reduce riscul de a face o achizitie nepotrivita, iata cateva lucruri pe care trebuie sa le verifici inainte de a-l achizitiona. Parcurge cu atentie articolul si tine cont de toate sfaturile prezentate!  

Iata 5 lucruri pe care trebuie sa le faci inainte de a cumpara un laptop second-hand:

Cunoaste-ti nevoile

Inainte de a efectua orice fel de achizitie, trebuie sa stii pentru ce vei folosi laptopul, care sunt nevoile, dar si dorintele tale. Incearca sa te gandesti la tipul de aplicatii de care vei avea nevoie, la durata de viata a bateriei, la memoria RAM, dar si la cerinte de stocare.

In momentul in care ai gasit un astfel de laptop, care sa se muleze perfect asteptarilor tale, cauta marca si modelul si tipareste specificatiile acestuia. Mai apoi, verifica daca acestea se potrivesc cu produsul pe care urmeaza sa-l achizitionezi.

Nu strica sa verifici si recenziile online ale acestui model pentru a vedea ce spun utilizatorii despre performantele sale pe o perioada mai lunga de timp.

Inspectia laptopului

O verificare completa a laptopului nu trebuie sa lipseasca din prioritatile tale. Verifica daca rama acestuia prezinta fisuri sau semne de impact. De asemenea, identifica lipsa suruburilor sau a balamalelor.

Urmatorul pas important este sa te asiguri ca ecranul se afla in stare buna de functionare. Palpairea, decolorarea, luminozitatea si pixelii deficienti, toate acestea trebuie verificate. Deschide laptopul si vizioneaza un videoclip. In acest fel iti vei da seama daca unghiurile sunt conform asteptarilor tale.

Nu uita de tastatura si trackpad, acestea fiind cele mai utilizate parti ale unui laptop. Identifica daca exista taste rupte sau deplasate. Mai apoi, poti face o proba pentru a observa modul de scriere. Daca faci prea multe greseli, cel mai bine ar fi sa incerci si alte laptopuri. Nu uita si de trackpad! Verifica ce gesturi sunt acceptate, precum: zoom, derularea cu doua degete sau glisarea.

Verifica conectivitatea wireless

Nimeni nu isi doreste un laptop care nu se poate conecta la Wi-Fi, deci este necesar sa te asiguri ca nu exista astfel de probleme. In plus, nu ar strica sa arunci o privire si asupra functiei de Bluetooth.

Verifica starea bateriei

Este posibil sa nu poti efectua intotdeauna o verificare aprofundata a bateriei in majoritatea cazurilor. Totusi, iti poti forma o idee aproximativa despre calitatea acesteia accesand setarile de gestionare a energiei din sistemul de operare instalat. In acest fel vei afla care este starea de functionare a acesteia.

De asemenea, incearca sa te asiguri ca dispozitivul se incarca in mod corect!

Verificari software

Un ultim pas, dar cel mai important, este sa verifici daca sistemul de operare preincarcat este autentic. Poti solicita CD-urile software originale, CD-ul de recuperare, driverele si suporturile de rezerva furnizate impreuna cu laptopul. Daca si acestea sunt in regula poti achizitiona cu incredere produsul! Totusi, nu ar strica sa faci si o vizita la un service pentru laptopuri in Bucuresti pentru a beneficia de o curatare profesionista.

Achizitionarea unui laptop second-hand este o varianta excelenta odata ce respecti toti pasii prezentati!

Sursa foto: Shutterstock.com

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!