Incendiu

Locuința unui botoșănean a ars ca o torță – FOTO&VIDEO

Pompierii botoșăneni au intervenit, luni, pentru a salva o locuință din localitatea Cerchejeni. A făcut focul în sobă și a plecat de acasă. În urmă, un jar căzut din sobă a aprins materialele combustibile din încăpere. Când s-a întors din sat, locuința ardea ca o torță. Este necazul unui localnic din satul Cerchejeni, comuna Blândești.

S-a întâmplat astăzi, la prânz. Bărbatul a sunat după ajutor la 112. La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale cu apă și spumă. Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri. Reamintim botoșănenilor că astfel de evenimente pot fi evitate, respectând următoarele reguli: – Nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării. – Nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului. – Nu lăsați ușa sobei deschisă. – Nu supraîncălziți soba. 6+,

Montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri. – Nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere. – Stingeți focul când plecați de acasă sau pe timpul nopții. – Nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page