Agricultura

Cursuri de calificare în meserii din domeniu agricol, la Botoșani

Direcția pentru Agricultură Județeană Botoșani organizează începând cu 07 februarie 2021, Sesiunea – I – 2021 a cursurilor de calificare în meserii din domeniu agricol. În această sesiune se pot obține calificări ca „Lucrător în cultura plantelor” și „Lucrător în creșterea animalelor”. „Cursurile se vor organiza pe grupe de câte 15 – 25 de cursanți, în funcție de solicitări și de necesitatea de a respecta normele de distanțare fizică impuse de situația epidemiologică actuală. Ele se adresează începătorilor în domeniu agricol, care vor dobândi noțiunile teoretice și practice de care au nevoie”, a declarat Cristian Delibaș, directorul executiv al Direcției Agricole Județene Botoșani.

Diplomele sunt recunoscute la nivel național, iar posesorii lor se pot folosi de ele pentru a accesa proiecte fie cu finanțare europeană, fie cu finanțarea națională. De asemenea, ele sunt folosite și pentru accesarea diferitelor măsuri de sprijin APIA.

Cursurile vor începe pe 7 februarie 2021 la ora 9:00 și se vor ține în sala de curs a Direcției Agricole Județene Botoșani de pe strada I.C. Brătianu, nr. 100.

Înscrierile și relațiile suplimentare se pot obține telefonic, la numărul 0231/512033.

În octombrie 2020, Direcția pentru Agricultură Județeană Botoșani a acreditat pentru încă patru ani formarea profesională din cadrul instituției. Pe lângă cele două calificări, Direcția pentru Agricultură Județeană Botoșani mai poate organiza, dacă sunt solicitări, și cursuri pentru apicultori.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page