Importantsocial

Apel la omenie! Preotul Andrei Anușca din Vorona: „O masă caldă acestor nevoiași ar putea face, cândva , pentru noi, diferenta între rai și iad, cât toate faptele bune la un loc” – FOTO

Botoșănenii fără un acoperiș deasupra capului, acei semeni pe care oamenii de peste tot îi numesc „boschetari”, au parte de o masă caldă în fiecare zi prin grija voluntarilor de la Asociația „Happy”, care se ostenesc alături de enoriașii PAROHIEI „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Vorona Centru, pentru binele sărmanilor. Autoritățile le asigură un loc unde să stea peste noapte, însă o masă caldă ar putea veni de la oamenii cu suflet mare.
Inimosul preot Andrei Anușca, cel responsabil de sufletele voronenilor bogați sau săraci, a făcut apel la sprijin efectiv în demersul pe care îl întreprinde. Puțin din „totul” oamenilor care au avut șansa să nu fie măcinați de patimi distrugătoare ar putea face diferența în cazul acelor năpăstuiți din Botoșani, care dorm pe unde apucă, între a degera înfometați sau a mai supraviețui o zi, uneori între viață și moarte chiar.
Unii dintre nevoiașii care luptă cu frigul au fost profesori sau contabili înainte ca patimile să îi îngenuncheze. O supă caldă oferită acestor sărmani, spune părintele,ar putea face pentru noi cândva diferenta între rai și iad, cântărind mai mult poate decât toate faptele bune la un loc
În postarea sa de pe pagina de facebook, parohul Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Vorona Centru, Botoșani, părintele Andrei Anușca, a amintit că este mai la îndemână să îi catalogăm “boschetari” și să îi învinuim sau să îi judecăm pentru starea lor. Mai greu este să le întindem o mână de ajutor. „Poate credem că profesorii, contabilii – oamenii cândva mari – ajunși în așa situații sunt bucuroși de starea lor. Zic totuși că e mai bine să ne rugam întâi să fim feriți de drame ca ale lor și să înțelegem că această supă ar putea face pentru noi cândva diferenta între rai și iad, cântărind mai mult poate decât toate faptele bune la un loc.
„Nu este iarnă în care oameni fără adăpost să nu moară din cauza înăspririi condițiilor meteo și a faptului că unii oameni sunt darnici doar de Sărbători. Să știți ca săracii trebuue sa mănânce în fiecare zi, nu doar de Paști și de Crăciun.
Autoritățile le pun la dispoziție adăpost pentru noapte, (deși mai sunt inca multe de facut in sensul acesta), însă hrana și-o procură mai greu.
Am gasit enoriași sensibili la nevoile celor fără un acoperiș deasupra capului, care identifică pe Însuși Hristos în cei năpăstuiți, nu doar în cei de la care așteptăm reciprocitatea darurilor. Două feluri de mâncare caldă și câteva bunuri nu au sărăcit pe nimeni, dar pentru sărmani face uneori diferența între a degera înfometat sau a mai supraviețui o zi, uneori între viață și moarte chiar.
Vă rugăm să vă alaturati demersului Asociației Happy și Parohiei noastre și să repetăm acest gest de a asigura acest minim de 30 de supe calde nevoiașilor.
PS: Petrea, zis Nas-tăiat, unul dintre beneficiari, transmite mulțumiri voronenilor pe care zice că îi cunoaște destul de bine, de pe când cutreiera codrii Voronei la pas”, a scris părintele Andrei.
Voluntarii Asociației Happy din Botoșani au muțumit enoriașilor din Vorona pentru implicare și au dat detalii despre modalitatea prin care fiecare dintre semeni poate da o mână de ajutor.

„Cu încredere și speranță în Dumnezeu am avut și aseară mâncare suficientă pentru a hrăni 100 de oameni – 30 din ei – persoanele fără adăpost si restul portiilor au ajuns la Spitalulde Psihiatrie

Sarmale, supa , cornuri, banane si apa plata
Multumim pentru sprijin si implicare
Multumim si preotului si enoriașilor Parohiei Vorona
Sa ne ajute Dumnezeu prin voi si serile ce vor urma !
Cum ajuți? Poti achita contravaloarea a 30 de supe fierbinti la orice restaurant din oras si noi ne vom ocupa de livrarea lor pe stradă sau redirectioneaza către noi contravaloarea supelor si ne vom ocupa de restul
Contact la nr de tel 0749707038/0756314281”, au precizat pe pagina de facebook voluntarii Asociației „Happy”

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page