Meteo

Cum va fi vremea în următoarele zile

Cum va fi vremea în următoarele zile

Vine frigul în toată țara: temperaturile vor scădea începând de astăzi, dar vor rămâne la cote peste cele normale acestei perioade.

Conform datelor oferite de specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vine frigul în toată țara. Vremea se va răci începând de astăzi, inclusiv în București. Vor fi înnorări şi precipitaţii în cea mai mare parte a teritoriului, dar pe arii extinse şi local însemnate cantitativ, în jumătatea de sud. În Transilvania, nordul şi centrul Moldovei vor predomina ninsorile şi local se va depune strat de zăpadă, în Câmpia Română şi Dobrogea vor fi ploi.

Temperaturi mai mari decât specificul acestei perioade a iernii

Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 9 grade Celsius, iar cele minime între -6 şi 4 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

În această săptămână valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice și în zonele montane aferente.

La munte, vremea se va răci față de ziua precedentă. Vor fi înnorări și ninsori în cea mai mare parte a zonei montane, local însemnate cantitativ (se vor cumula peste 10…15 l/mp) în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbura şi se va depune strat nou de zapada. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificari izolate.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page