ImportantPolitic

Candidatul Partidului Mișcarea Populară de la Botoșani, Cezar Vizitiu, solicită referendum online când vine vorba de cheltuirea banului public

Candidatul Partidului Mișcarea Populară de la Botoșani pentru Camera Deputaților, Cezar Vizitiu, solicită celor în drept să ia în calcul chestionarea populației în sistem referendum atunci când vine vorba unui împrumut al adminstrațiilor publice locale. Acesta lucru s-ar pute face cu lejeritate în sistem online, este de părere Cezar Vizitiu.

„Un studiu al sociologilor a relevat că 61 la sută dintre români își doresc ca tot ceea ce înseamnă împrumuturi ale administrațiilor publice locale să se facă prin consultare populară, prin referendum. Acest lucru este perfect posibil dacă utilizăm tehnologia actuală și putem face online lucrul acesta, dar trebuie să ne dorim acest lucru pentru o administrație transparentă. Unul dintre obiectivele pentru care noi suntem în această bătălie electorală este acela de a transparentiza în mod completcheltuirea banului public decătre administrațiile publice locale și mă gândesc că exemplul teatrului sau al Bisericii Sfântul Gheorghe este relevant în acest sens. Dacă s-ar fi făcut o consultare publică pentru împrumuturile care s-au făut acolo, cu siguranță că și execuția ar fi arătat altfel

De aceea, solicităm ca și la Botoșani, tipul acesta de abordare să devină o realitate, transparență prin referendum local..” a spus Cezar Vizitiu, în cadrul ultimei conferințe de presă a partidului.

În cadrul întâlnirii cu presa, candidatul PMP a atras atenția asupra unui proiect propus de această formațiune politică, un set de reguli, de așteptări noi, un alt tip de investiție și de cheltuire a banului public, cu cabinetele medicilor de familie bine dotate, cu ambulanțe pentru fiecare UAT în parte.

„Începem o campanie electorală complet atipică din auza crizei medicale în care ne aflăm, generată de acest virus, care ne împiedică să ne exprimăm așa cum ne-am dorit. Sunt de acord că trebuie să respectăm până al virgulă regulile care sunt în vigoare la momentul acesta, dar nu putem să nu atragem atenția că colegii noștri din PMP, din Sănătate, ne semnalează faptul că locurile la ATI sunt aproape ocupate complet. În aceste condiții avem un spital la Botoșani, cu peste 80 de paturi, dotat, care din motive de procedură, de birocrație, nu a fost dat în folosință. Tocmai de aceea, PMP, a propusun proiect de lege, pe acest segment, un pact pentru Sănătate. Un set de reguli, de așteptări noi, un alt tip de investiție și de cheltuire a banului public, cu cabinetele medicilor de familie bine dotate, cu ambulanțe pentru fiecare UAT în parte..” a spus Cezar Vizitiu.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page