Retete

RETETA | Tartă cu cremă de lămâie

Ingrediente:

PENTRU CREMA DE LĂMÂIE

5 gălbenuşuri de ou

450 ml lapte condensat îndulcit

225 ml suc de lime proaspăt stors

Coaja de la ½ lime

PENTRU BLAT

10 biscuiţi graham

50 g zahăr

5 linguri unt topit

Frişcă pentru servit

Mod de preparare:

Timp de preparare: 15 minute Timp de gătit: 15 minute plus timp de răcire

1. Pentru umplutură, se amestecă bine gălbenuşurile de ou, laptele, sucul şi coaja de lămâie cu ajutorul unui tel.

2. Pentru blat: se macină biscuiţii (sau se zdrobesc cu ajutorul unui făcăleţ) şi se pun într-un bol. Se adaugă zahărul şi untul, apoi se amestecă, până se obţine un aluat omogen. Acesta se presează uşor într-o tavă specială de tarte, cu diametrul de 30 cm. Se dă tava pentru 8 minute la cuptor, la 180º C, apoi se scoate şi se lasă să se răcorească.

3. Peste blat, se toarnă umplutura cu gălbenuşuri şi se dă din nou la cuptor, la aceeaşi temperatură, unde se mai lasă încă 8 minute. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească, iar când tarta este rece se poate pune la frigider până va fi servită.

Sursa: http://www.gustarte.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page