Retete

RETETA | Tartă cu ciocolată și căpșuni – fără coacere

INGREDIENTE:

Pentru blat
  • 330g biscuiți Oreo (32 bucăți)
  • 110 g unt topit la bain marie
Pentru umplutură
  • 200g ciocolată cu lapte
  • 100 g ciocolată neagră (55-70% cacao)
  • 200 ml smântână dulce
Pentru topping
  • 300 g căpșuni
  • nuci/arahide pisate (opțional)

MOD DE PREPARARE:

Pune biscuiții – cu tot cu cremă – într-un robot de bucătărie. Amestecă până devin prăfoși, până ajung ca niște firimituri. Între timp, topește untul la bain marie. Toarnă-l peste biscuiți și amestecă până se omogenizează. Pune blatul într-o tavă de tartă cu dimensiunile de 12 x 36 cm. Dă la congelator până faci  umplutura – câteva minute, adică.

Toarnă smântâna într-o crăticioară mică și încălzește-o încet, la foc mic, fără a amesteca sau a aaduce la punctul de fierbere. Dă de pe foc, pune bucățile de ciocolată înăuntru și lasă așa 1-2 minute. Amestecă până la omogenizare. Scoate tava din congelator, toarnă crema peste și pune căpșunile întregi deasupra. Dă la congelator cel puțin 2 ore. Scoate-o înainte de servire, presară nucile mărunțite deasupra și feliază porțiile.

Sursa: retete.unica.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page