Diverse

DIVERSE | 7 trucuri care îți vor menține pielea hidratată în sezonul rece

Odata cu frigul isi fac aparitia tenul uscat si parul lipsit de stralucire. Dar ce ai spune daca anul acesta intrerupi traditia cu un ten hidratat si plin de vitalitate?

Iata cateva trucuri cu care nu vei da gres:

HIDRATARE IN TIMPUL SOMNULUI

Vesti bune pentru somnoroase! Tenul tau se poate hidrata in timp ce visezi. Pentru asta ar trebui sa ai un umidificator in dormitor seara de seara, pe toata durata sezonului rece, preferabil din octombrie pana la sfarsitul lunii aprilie.

Acest mic truc te va ajuta sa iti hidratezi nu numai tenul, ci si unghiile. Probabil ca de aici a luat nastere si expresia “somn de frumusete”.

RASFAT PENTRU SCALP

Doar pentru ca este ascuns sub niste bucle superbe, nu inseamna ca frigul iernii nu iti afecteaza si scalpul. Ce poti face atunci?

Maseaza-ti scalpul cu balsam de fiecare data cand te speli pe cap. Opteaza pentru un balsam cu ulei de cocos sau de migdale – sunt foarte hidratante si nu blocheaza porii.

CREME INTENS HIDRATANTE

Daca esti o persoana friguroasa, atunci sigur stai lipita de calorifer sau, si mai bine, de semineu, toata iarna. Chiar daca asta iti da o stare placuta si te ajuta sa iti relaxezi muschii, aerul cald este un adevarat dezastru pentru ten. Asa ca fii mai generoasa cu hidratarea lui pe parcursul iernii si opteaza pentru texturi mai cremoase. Nu uita de SPF, care este un must-have, indiferent de anotimp.

IMBRACAMINTE LEJERA

Stii puloverul acela gros de lana la care apelezi toata iarna? Da, puloverul tau preferat! Ei bine, chiar daca este singurul capabil sa te faca sa uiti de frigul iernii, se pare ca iti face mai mult rau decat bine. Nu te-ai fi gandit la asta, nu? Faptul ca transpiri sub haine grele si groase de iarna contribuie la o deshidratare si mai profunda. Asa ca bea cat mai multa apa si alege materiale care lasa pielea sa respire, cum ar fi bumbacul.

ALIMENTATIE POTRIVITA

Daca rutina ta de hidratare nu mai da rezultate iar tu iti simti in continuare tenul uscat si iritat, atunci ar trebui sa iei in considerare sa iti schimbi dieta. Opteaza pentru alimente bogate in omega-3, cum ar fi arahidele sau somonul; ajuta tenul sa ramana hidratat chiar si in cel mai aspru ger.

BUZE HIDRATATE

Trebuie sa ai grija side buzele tale. Foloseste un exfoliant special sau fa-ti propriul tratament daca preferi varianta bio: zahar brun, amestecat cu miere si ulei de masline. Exfoliaza-ti buzele cu blandete si aplica apoi o crema hidratanta. Buzele tale vor arata apetisant.

DUSURI HIDRATANTE

Sapunul obisnuit iti poate usca pielea, asa ca incearca sa iti gasesti un gel de dus hidratant, care sa aiba acelasi PH cu pielea. In plus, dupa dus poti aplica uleiuri hidratante. Este cel mai bun moment, pentru ca pielea are porii deschisi si uleiurile vor fi mai absorbite mult mai usor.

Sursa: www.elle.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page