AccidentEvenimentImportantLocal

EVENIMENT | Angajat al societaţii VICTOR CONSTRUCT transportat la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi după un accident de muncă

În  data  de  14.01.2016  în jurul orelor 15.30, a avut loc un eveniment în care a fost implicat  numitul  IOAN F.,  cu  vârsta de  51  ani,  angajat al  societaţii SC  VICTOR CONSTRUCT SRL BOTOŞANI.

Muncitorul Ioan.F. se afla la punctul de lucru din localitatea Leorda, al societaţii sus menţionate şi efectua lucrări de betonare-egalizare la un cămin , împreună cu alţi 5 colegi. La terminarea lucrării, muncitorii au intenţionat să iasă din zona căminului aflat într-o groapă cu o adâncime de 4-5 metri, folosind o scară din lemn.

La un  moment dat, o porţiune de pământ s-a desprins de sub ţeava de aducţiune împingând scara către interiorul gropii în care se aflau muncitorii . În cădere, scara l-a surprins şi lovit pe numitul  F.I. în zona capului şi a umărului drept. Întrucât acesta acuza dureri la  cap şi braţul drept, a fost transportat cu autoturismul societaţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati  Botoşani în vederea acordării de îngrijiri medicale, fiind  diagnosticat cu fractură de  vertebră C7, la coloana cervicală, fiind transferat ulterior către Spitalul de Neurochirurgie Iaşi, pentru investigaţii de specialitate.

Evenimentul va fi cercetat de către angajator  iar dosarul de cercetare va fi înaintat spre verificare şi avizare Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoşani, conform cu prevederile Legii 319/2006 a securităţii şi sănătăţii în muncă actualizată şi H.G. 1425/2006 actualizată, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii 319/2006.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!