Infractional

INFRACTIONAL | VW radiat din Lituania și substanțe interzise, depistate la frontieră

Poliţiştii de frontieră gălăţeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au depistat un bărbat cu dubla cetatenie, româna şi R. Moldova, care conducea un autoturism ce figura ca fiind radiat din circulaţie de către autorităţile din Lituania.

În data de 11 ianuarie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor trecerii frontierei, Sergiu N., cu dublă cetăţenie româna şi R. Moldova, în vârstă de 30 de ani, conducând un autoturism marca Volskwagen Golf, înmatriculat în Lituania.
În urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au constatat că autoturismul figurează în bazele de date din Lituania ca fiind radiat din circulaţie, din luna octombrie 2015.
Bărbatul a declarat că nu a avut cunoştinţă despre faptul că autoturismul figurează radiat din circulaţie, el declarând ca documentele autoturismului sunt valabile până în luna aprilie 2016.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice din România a unui autovehicul neînmatriculat.

Echipa comună de control din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, a descoperit, ascunse în cotiera unui autoturism înmatriculat în România, 95 fiole şi 180 comprimate din categoria substanţelor interzise prin lege.
În data de 11 ianuarie a.c., în jurul orei 21.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa / judeţul Vaslui, pentru a intra în ţară, conducând un autoturism marca Skoda, înmatriculat în România, cetăţeanul român Ion I., în vârstă de 41 ani.
În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului, ocazie cu care, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunse în cotiera autoturismului, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, cantitatea totală de 95 fiole (Strombaject, Sustomed, Nondralona şi Primobol) şi 180 comprimate de Oxandrolon, toate fiind incluse în lista substanţelor interzise prevazută în Legea 104/2008.
Conform prevederilor legale, a fost dispusă măsura reţinerii substanţelor interzise în vederea confiscării şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 30.000 lei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page