RETETA | Mușchiulet de porc umplut și sos de piper

Ingrediente:

  • 500 g muschiulet de porc
  • sare is piper
  • 30 g unt
  • 2 cepe verzi taiate marunt
  • 1/2 bat telina verde taiat fin
  • 3 linguri mar razalit
  • 60 g paine alba firimituri
  • 2 linguri cheddar razalit (sau cascaval)
  • 1/2 lingurita salvie
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 100 bacon
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura de otet balsamic
  • 1/2 lingurita mustar dijon
  • 1/2 lingurita uscat

Pentru garnitura (optional) :

  • 4 cartofi
  • 4 morcovi
  • oregano
  • sare si piper
  • ulei de masline
  • Pentru sos de piper:
  • 20 g unt
  • 1 lingura boabe de piper roz
  • 1 lingurita piper negru proaspat macinat (este important sa fie zdrobit sau macinat inainte pentru o aroma maxima)
  • 1/2 lingurita mustar Dijon
  • 30 ml vin rosu
  • 200ml apa + 1/4 cub de vita/legume (sau 200 ml supa de vita/legume)
  • 1/2 lingura amidon de porumb sau faina
  • 60 ml de smantana

Mod de preparare:

Intr-o tigaie topiti 30 g unt si caliti ceapa, telina la foc mic 4-5 minute, adaugati painea, marul, salvie, cimbru, putina sare si piper. Amestecati bine apoi lasati deoparte sa se raceasca. Taiati si desfaceti carnea in jumatate oprind taietura la aproximativ 1 cm, faceti si cateva taieturi usoare deasupra.

Intindeti o folie de plastic peste si bateti putin sa nivelati. Asezonati, aranjati amestecul de paine, branza deasupra si rulati. Spalati cartofii bine si taiati felii de aproximativ 0. 5 cm dar fara sa finalizati taietura. Asezonati, ungeti acestia cu ulei de masline apoi imprastiati oreganoprin taieturi si deasupra. Asezatii intr-o tava de copt.

Coaceti 25 de minute la 190 c (gaz 5). Inveliti muschiul in felii de bacon. Cu o ata tare incercati sa legati si sa faceti noduri dupa plac. Intr-o tavatermorezistenta puneti 30 ml apa si carnea. Intr-un bol amestecati miere, otet, mustar, piper si rozmarin.

Cu o pensula ungeti carnea cu jumatate din acest sos. Introduceti in cuptor si coaceti 10 minute, scoateti si ungeti cu restul de sos apoi mai lasati 10-15 minute. Cand puneti carnea prima data ungeti morcovii cu putin ulei de masline, asezonati, presarati oregano si imprastiati-i printre cartofi. Intre timp faceti sosul de piper.

Intr-o cratita la foc mic topiti untul, puneti vinul si lasati sa se reduca 3-4 minute. Puneti boabele de piper roz, piperul negru, mustarul si apa. Fierbeti 6-7 minute la foc mic, amestecand cu telul ingrosati cu amidon sau faina apoi stingeti focul si puneti smantana.

Scoateti carnea si lasati se raceasca 5 minute inainte de a o taia. Serviti cartofii cu morcovii si cu felii de muschiulet umplut cu sos deasupra.

Sursa: www.reteteculinare.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close