ImportantLocal

LOCAL | Spitalul Dorohoi a rămas fără gardă la Urgențe

De la începutul acestui an Spitalul Dorohoi nu mai are asigurată gardă permanentă la Unitatea de Primire a Urgențelor. Desființarea gărzii vine după cum susțin angajații spitalului, lipsei de finanțare și mai ales lipsei pe doctori. Garda la UPU era mai tot timpul asigurată de dr. Ovidiu Alexa, un medic care face naveta, precum și cei doi anesteziști ai spitalului. Chiar și în aceste condiții, cumulativ unitatea medicală nu putea legal să asigure nici măcar o jumătate de lună garda permanentă. În aceste condiții urgențele medicale sunt rezolte de medicul de serviciu până la orele 16 după care bolnavii sunt văzuți de unul din medicii care fac gardă pe cele două secții medicale.

”Se angajează personal auxiliar și se neglijează angajarea de noi medici. Lucrurile nu merg bine în această direcție. Garda la UPU s-a desființat pentru că decontările și asigurarea salariilor medicilor și asistentelor s-a făcut la limita legii și datorită lipsei de medici. Asta e adevărul”, a declarat un cadru medical dorohoian.

Linia de gardă de la UPU Dorohoi a fost inaugurată cu mare tam-tam deși chiar de la acea vreme se știa și chiar se vorbea că spitalul nu are bani pentru susținerea ei. Gestul a fost considerat la acea vreme unul cu iz electoral.

Sursa: opiniadedorohoi.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page