EvenimentImportantIncendiu

EVENIMENT | Trei incendii produse din neglijență: femeie ajunsă la spital cu arsuri și case distruse

O femeie în vârstă de 70 de ani a ajuns la spital cu arsuri, iar alţi doi botoşăneni au rămas fără o parte din agoniseala de-o viaţă în urma a trei incendii, produse în ziua de 28 decembrie, în mai puţin de trei ore, la Dorohoi, Bobuleşti (oraşul Ştefăneşti) şi Săveni. Pentru stingerea incendiilor şi înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 27 de pompieri militari, voluntari, dar şi cetăţeni.

La Dorohoi, o ţigară aprinsă aruncată la întâmplare pe materiale combustibile a distrus o vilă aflată în construcţie. Proprietarul este plecat în străinătate, iar în clădire se adăpostesc oameni ai străzii. Incendiul a fost observat şi anunţat cu întârziere.

Incendiul de la Bobuleşti a fost generat, cel mai probabil, de un coş de fum necurăţat de funingine.

Un reşou lăsat în priză lângă materiale combustibile şi nesupravegheat a aprins bunurile dintr-o anexă de pe strada Avram Iancu din oraşul Săveni. Proprietara, în vârstă de 70 de ani, a suferit arsuri pe cca. 40 % din suprafaţa corpului fiind transportată la spital. În cursul nopţii, aceasta a fost transferată, cu un elicopter SMURD, la un spital de specialitate din Bucureşti.

Valoarea pagubelor înregistrate în urma celor trei incendii a fost estimată la cca. 21.000 de lei. S-au salvat şi protejat de foc bunuri materiale în valoare de aproximativ 220.000 de lei.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani recomandă populaţiei judeţului să respecte în continuare, atât acasă, cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page