Eveniment

EVENIMENT | Bărbat rănit după ce s-a răsturnat cu mașina într-un șanț. Acesta consumase băuturi alcoolice

La data de 22.12.2015, în jurul orei 22.25, P. V. de 30 de ani, din comuna Bălușeni, judeţul Botoşani, în timp ce conducea un autoturism pe E58, pe raza comunei Coșula, ajungând pe un sector de drum în pantă şi care urma o curbă, pierde controlul asupra direcţiei de mers, împrejurare în care autoturismul părăsește partea carosabilă și se răstoarnă în șanțul de la marginea drumului.
În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorul auto.

Primele cercetări efectuate la faţa locului au stabilit că evenimentul rutier s-a produs, cel mai probabil, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condițiile de drum. De asemenea, s-a stabilit drept cauză concurentă, consumul de alcool, întrucât, în urma testării alcoolscopice a conducătorului auto, a rezultat o concentraţie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană care la momentul prelevării mostrelor biologice are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page