RETETE | Friptură de porc aromată

INGREDIENTE:

  • 1 picior din faţă de 3 kg cu şorici
  • 4 morcovi
  • 1 fir praz
  • 1 ceapă
  • 1 lingurita coriandru
  • 1 baton scorţişoară
  • 2 foi dafin
  • 1 punguţă cuişoare
Pentru sos:
  • 100 g zahăr
  • 50 ml vin roşu dulce
  • 25 ml oţet de vin roşu
  • 125 g miere

MOD DE PREPARARE:

Cea mai aromată friptură de porc. Iată o reţetă simplă şi foarte gustoasă!

1.   Carnea spălată, morcovii, prazul, ceapa, scorţişoara, coriandrul şi foile de dafin se pun la fiert într-o oală mare. În momen­tul în care apa începe să clocotească, se reduce focul şi se lasă să fiarbă acoperit pentru 3 ore. Apoi, se scoate pe un suport de lemn, se crestează şoriciul în romburi şi se garniseşte cu cuişoare.

2.   Pentru sos, se pun toate ingredientele într-o crăticioară şi se fierb 5 minute. Apoi, jumătate din acest sos se toarnă în tava de cuptor în care se va coace carnea. Se aşată şi carnea şi se lasă la cuptor pentru 15 minute.

3.   După aceste minute, cu o pensulă se unge carnea cu restul sosului şi se lasă la cuptor încă 25 de minute.

4. După ce a expirat tot timpul de coacere, se lasă carnea să se odihnească 15 minute înainte de a o tăia.

Sursa: retete.unica.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close