Local

LOCAL | Portariuc: Voi cere PSD să trateze cu seriozitate proiectul „Pace politică pentru Botoșani”

Noul președinte al PSD Botoșani, Ovidiu Portariuc, a declarat, vineri, că una dintre primele dispoziții pe care o va da în noua sa funcție va fi de a cere colegilor săi să participe activ la proiectul „Pace politică pentru Botoșani” pe care l-a lansat în calitate de primar al municipiului Botoșani.

„Cred că prima decizie pe care o voi lua în calitate de președinte al PSD Botoșani va fi de a cere colegilor mei să trateze cu maximă seriozitate programul „Pace politică pentru Botoșani”. În februarie voi invita din nou partidele la consultări pentru a prezenta propunerile de dezvoltare a municipiului. Vreau ca PSD să fie la înălțime și să vină cu propuneri bine argumentate și utile pentru oraș. Am încredere în colegii mei, pentru că avem oameni bine pregătiți în PSD”, a declarat noul președinte al social-democraților.

Totodată, Portariuc, anunță ca îi va încuraja și pe ceilalți primari social-democrați din județ să caute formule consensuale cu celelalte partide pentru susținerea proiectelor majore necesare pentru dezvoltarea comunităților pe care le reprezintă.

„Trebuie să înțelegem că oamenii s-au săturat de conflicte și certuri politice. Ei vor să-i vadă pe aleșii lor că le rezolvă problemele, nu că dau vina unii pe alții pentru toate nereușitele. Trebuie să terminăm cu scandalul și să căutăm formulele constructive. Aceasta este noua direcție pe care va merge PSD Botoșani. Îi voi încuraja pe primarii social-democrați din județ să stabilească obiectivele principale de dezvoltare ale comunităților lor, la care să adere toate forțele politice”, a spus nou lider social-democrat.

Ovidiu Portariuc a mai precizat că va colabora strâns cu senatorul PSD, Doina Federovici, care a fost numită președinte executiv în organizația județeană a social-democraților.

„Îi mulțumesc colegei mele pentru mesajul de unitate transmis cu ocazia numirii sale în funcția de președinte executiv al organizației. Vom colabora foarte strâns pentru că multe probleme locale își pot găsi rezolvarea pe masa Parlamentului. Am apreciat abordarea sa în chestiunea drumului Botoșani – Târgu Frumos, când le-a cerut tuturor parlamentarilor de Botoșani să susțină proiectul. Chiar dacă a fost refuzată de cei de la PDL-PNL și am pierdut finanțarea, cred că PSD nu trebuie să se mai lase angrenat în scandaluri politice”, a precizat președintele PSD Botoșani.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page