Infractional

INFRACTIONAL | Țigări ascunse de 2 femei în portierele mașinilor, găsite la PTF Stânca

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Stânca – I.T.P.F. Iaşi, împreună cu inspectorii vamali au descoperit, ascunse şi nedeclarate, în portierele a două autoturisme, 8.560 ţigarete de contrabandă.

În data de 16 decembrie a.c., în jurul orei 22.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, judeţul Botoşani, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, românca Lăcrămioara B., în vârstă de 24 ani, pasager într-un autoturism marca Ford, înmatriculat în România.
La scurt timp, la acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, şi românca Marta T., în vârstă de 31 ani, pasager într-un autoturism marca Renault, înmatriculat în România.
Pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unor controale amănunţite asupra autoturismelor.
În urma controalelor, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în portierele celor două autoturisme cantitatea totală de 8.560 ţigarete marca „Plugarul”, cu timbru de acciză R. Moldova.
În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că Lăcrămioara B. a mai fost depistată în luna octombrie a acestui an încercând să introducă ilegal ţigări în România, prin acelaşi Punct de Trecere a Frontierei, fapt pentru care a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul în valoare de 2.000 lei a fost indisponibilizat.
Conform reglementărilor legale în vigoare, a fost luată măsura indisponibilizării ţigaretelor, în valoare de aproximativ 1000 lei, iar Marta T. a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei.

Împuternicire falsă descoperită de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Rădăuţi-Prut – I.T.P.F. Iaşi au depistat un cetăţean R. Moldova, care a prezentat la controlul de frontieră o împuternicire falsă.

În data de 16 decembrie a.c., în jurul orei 10.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi-Prut, judeţul Botoşani, în vederea efectuării formalităţilor de trecere a frontierei, Gheorghe P., cetăţean R. Moldova, în vârstă de 20 ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes-Benz, înmatriculat în Franţa.
La controlul de frontieră, bărbatul a declarat că maşina este proprietatea fratelui său şi a prezentat o împuternicire, emisă de un expert acreditat pe lângă Ambasada României la Paris, pentru a folosi autoturismul.
În urma verificărilor efectuate poliţiştii de frontieră au constatat că împuternicirea respectivă nu figurează ca emisă de expertul francez, aceasta fiind falsă.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.

Autoturism fără drept de circulaţie în România descoperit de poliţiştii de frontieră ieşeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Ţuţora – I.T.P.F. Iaşi au depistat un cetăţean român care a prezentat la controlul de frontieră un certificat care atesta efectuarea inspecţiei tehnice periodice fals şi o poliţă de asigurare care nu era valabilă.

În ziua de 16 decembrie a.c., în jurul orei 01.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control, pe DJ 249E, un autoturism marca Peugeot 607, înmatriculat în Marea Britanie, condus de cetăţeanul român Flavius C., în vârstă de 23 de ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi.
Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice şi a ploiţei de asigurare prezentate la control, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare. În urma verificărilor efectuate poliţiştii de frontieră au stabilit că certificatul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals, iar autoturismul în cauză nu figurează ca fiind asigurat.
În legătură cu cele constatate, tânărul a declarat că nu are cunoştinţă despre neregularităţile semnalate.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infraţiunilor de uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale şi conducerea unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România.

Documente false prezentate la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Albiţa – I.T.P.F. Iaşi au depistat un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră documente false pentru autoturismul pe care îl conducea.

În ziua de 16 decembrie a.c., în jurul orei 16.00, în P.T.F. Albiţa, judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la trecerea frontierei, pe sensul de ieşire din ţară, conducând un autoturism marca Ford Mondeo, înmatriculat în Bulgaria, cetăţeanul moldovean Artiom B., în vârstă de 32 de ani.
Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea şi valabilitatea documentelor autovehiculului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că certificatul de înmatriculare şi talonul pentru inspecţie tehnică nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, acestea fiind false.
Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a fost rugat de un bărbat ale cărui date de identitate nu le cunoaşte, să transporte autoturismul mai sus menţionat în R. Moldova. Acesta a mai adăugat că nu are cunoştinţă despre faptul că documentele autoturismului sunt false.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi conducerea unui autovehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page