SANATATE | PĂSTÂRNACUL, banala legumă care aduce nebănuite beneficii organismului

Păstârnacul este cultivat pentru rădăcinile lui comestibile, fiind prezent în multe feluri de mâncare, supe şi ciorbe.

Pe numele său oficial Pastinaca Sativa, păstârnacul este nativ Europei, înrudit cu morcovul şi ţelina. Una dintre cele mai ieftine şi banale legume, acesta aduce organismului nebănuite beneficii:

1. Conţine antioxidanţi rari, precum falcarinol şi falcarindiol, care au un puternic efect antiinflamator şi antifungic asupra organismului. Antioxidanţii luptă împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi şi ne detoxifiază.

2. Ajută la reglarea digestiei şi ţine colesterolul sub control, deoarece aduce un aport consideabil de fibre alimentare. În 100gr de păstârnac avem 4.9mg de fibre şi doar 75 kcal.

Citeşte mai multe AICI

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tags: