RETETA | Tort cu iaurt și căpșuni

Ingrediente:

Pentru blat:
● 2 ouă
● 125 g zahăr
● 100 g unt
● 100 ml apă
● zeama de la ½ lămâie
● 150 g făină
● 1 linguriță praf de copt
Pentru cremă:
● 500 g căpșuni
● 2 linguri gelatină
● 500 g iaurt
● 200 g zahăr
Pentru decor:
● 250 g căpșuni proaspete
● 1 plic tort-gelee roșu
● 250 ml suc de mere
● 200 g căpșuni proaspete, pentru decor

Mod de preparare:

Pentru blat, bați ouăle cu zahărul până obții o compoziție cremoasă. Adaugi untul și zeama de lămâie amestecată cu apa. Încorporezi făina combinată cu praful de copt și mixezi totul la viteză mică. Torni aluatul într-o tavă tapetată și-l coci 20-25 de minute, la 200 °C. După ce blatul s-a răcit pe un grătar, îl așezi într-o tavă cu pereții detașabili. Pentru crema de iaurt, speli căpșunile, le cureți de codițe și le pasezi cu blenderul.

Prepari gelatina conform indicațiilor de pe ambalaj. Torni iaurtul peste căpșuni, adaugi zahărul și amesteci bine. La final, pui gelatina. Răstorni crema de iaurt peste blat. Dai tava la frigider 2 ore. Pentru decor, cureți căpșunile de codițe și le tai cubulețe. Prepari tort-gelee-ul conform instrucțiunilor de pe ambalaj împreună cu sucul de mere. Așezi bucățile de căpșuni peste tortul de la frigider și torni gelatina. Dai tava din nou la frigider încă o oră. Decorezi desertul cu căpșuni.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tags: