RETETA | Supă cremă de țelină

Ingrediente:

3-4 bucăți de țelină

2 cepe medii

2 cartofi tăiați cubulețe

1 pahar lapte

sare, după gust

50 g unt

1 praf boia dulce

Mod de preparare:

Cureți țelina și ceapa, le tai și le pui la fiert într-o oală cu 2 litri de apă, 30 de minute. Adaugi cartofii și, după ce s-au înmuiat, treci printr-o sită legumele, păstrând o cană din apa în care au fiert.

Pui țelina, cartofii și ceapa din nou la fiert, adaugi zeama rămasă și laptele încălzit în prealabil. Potrivești gustul cu sare și mai lași pe foc să mai dea câteva clocote. La final, adaugi untul, amesteci și presari boiaua. Servești supa caldă sau rece.

 

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tags: