RETETA | Salată de dovlecei

Ingrediente:

2 dovlecei de culoare verde (450 g în total), tăiaţi felii subţiri
2 dovlecei galbeni (450 g în total), tăiaţi felii subţiri
sare grunjoasă
piper negru măcinat
60 ml ulei de măsline
2 linguri zeamă de lămâie
½ linguriţă muştar de Dijon
½ linguriţă miere
¼ cană seminţe de pin, prăjite
30 g caşcaval din brânză de oaie (Pecorino Romano)
frunze de busuioc

Mod de preparare:

Presari feliile de dovlecei cu o cantitate generoasă de sare. Îi laşi să stea într-o sită 30 de minute. Îi speli şi îi usuci prin tamponare (cu hârtie absorbantă), apoi îi transferi într-un bol mare. Amesteci uleiul, zeama de lămâie, muştarul şi mierea. Torni această compoziţie peste feliile de dovlecei. Adaugi seminţele de pin, caşcavalul ras şi busuiocul. Amesteci ca să se combine ingredientele. Condimentezi cu sare şi piper. Serveşti salata imediat sau o laşi să stea la temperatura camerei cel mult 2 ore.

Sursa + foto: www.marthastewart.com

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tags: