RETETA | Papricaș de pui

Ingrediente:

2 pulpe de pui
1/2 piept de pui
2 cepe
2 căței de usturoi
2 linguri de ulei
2 linguri de făină
3 linguri smântână
sare
piper
boia dulce
boia iute

Găluște:

2 ouă
2 linguri de ulei
200g făină
sare

Se încinge o tigaie cu ulei în care se pune ceapa tocată mărunt și carnea.

Se adaugă sare, piper și boia, se pune și usturoiul și se adaugă apă cât să acopere totul. Când carnea a fiert, se pune smântână amestecată cu făina și puțină apă. Se mai fierbe 5 minute.

Ouăle pentru găluște se bat cu sare apoi se adaugă făina și uleiul. Se pune apă la fiert și apoi cu lingurița se iau bucăți de aluat și se adaugă în apă. Cand se ridică sunt gata, se iau de pe foc și se adaugă fiecare în vasul cu carne și sos, care se mai lasă la fiert încă 5-10 minute.

Se adaugă pătrunjel și se servește.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tags: