RETETA | Mâncare de fasole verde cu roşii şi usturoi

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapă mare, tăiată fin
  • 12 căţei de usturoi (6 mărunţiţi)
  • 1 ½ linguriţă boia dulce
  • ¼ linguriţă piper cayenne
  • 680 g fasole verde
  • 450 g roşii din conservă, tăiate cubuleţe
  • sare
  • piper negru măcinat

Mod de preparare:

Încingi uleiul într-o cratiţă adâncă. Adaugi ceapa tăiată şi o căleşti la foc potrivit, până devine sticloasă şi se înmoaie, aproximativ 8 minute. Adaugi usturoiul tocat, boiaua si piperul cayenne şi ţii pe foc 2 minute, amestecand. Adaugi fasolea verde şi 6 căţei de usturoi întregi şi mai ţii pe aragaz 2 minute, amestecând ca să se acopere tecile cu sosul.

Răstorni roşiile tăiate cu tot cu sosul lor în cratiţă şi laşi să dea în clocot. Reduci flacăra, acoperi vasul şi fierbi la foc mic 40 de minute, amestecând din când în când, până se înmoaie tecile de fasole verde. Condimentezi mâncarea cu sare şi piper, după gust. Serveşti tecile calde sau la temperatura camerei.

Sursa: clickpoftabuna.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tags: