RETETA | Legume la cuptor cu salată

Ingrediente:

2 bulbi mici de fenicul, tăiaţi pe sferturi
1 dovlecel mare, tăiat felii subţiri
1 ceapă roşie potrivită, tăiată felii subţiri
1 ardei gras galben, tăiat bucăţi mai mari
250 g roşii cherry
2 căţei de usturoi, feliaţi
2 linguri ulei
1 cană de quinoa, spălată
1 linguriţă chimion măcinat
150 g baby spanac
60 ml oţet din vin roşu
sare
piper

Mod de preparare:

Încălzeşti cuptorul la 200 de grade celsius. Ungi o tavă de copt şi aşezi în ea sferturile de fenicul, feliile de dovlecel, ceapa, ardeiul gras, roşiile şi usturoiul. Stropeşti legumele cu ulei şi amesteci ca să se combine aromele.

Dai tava la cuptor 20-25 de minute, până când se înmoaie legumele, apoi o scoţi.

Între timp, fierbi 500 ml de apă la foc mare şi laşi să dea în clocot. Adaugi quinoa şi chimionul. Reduci flacăra la foc mic. Fierbi astfel, acoperind vasul, 10-12 minute, până când apa a fost absorbită şi boabele de quinoa sunt moi.

Aşezi quinoa fiartă într-un bol mare, adaugi legumele coapte şi spanacul. Amesteci uşor ca să se combine ingredientele. Stropeşti salata cu oţet şi condimentezi cu sare şi piper după gust. Amesteci din nou, la fel de uşor, şi serveşti.

Sursa + foto: www.taste.com.au

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tags: