RETETA | Friptură de vită în sos de bere

Ingrediente:

700 g coaste de vită, porționate felii

50 g amidon de porumb

1 lingură ulei de măsline

1/2 linguriță de ghimbir

3 căței de usturoi, zdrobiți

80 ml sos de soia

160 ml bere brună

140 g zahăr brun

150 ml ulei

50 g ceapă verde tăiată

orez, pentru servit

Mod de preparare:

Trece carnea prin amidon de porumb. Lasă să stea la temperatura camerei în timp ce prepari sosul. Încălzește uleiul de măsline într-o cratiță  la foc mediu-mare. Adaugă ghimbirul și usturoiul, amestecând 30 secunde. Adaugă sosul de soia, berea brună și zahărul brun, lăsând să fiarbă 5-10 minute. Încălzește uleiul într-o tigaie la foc mediu-mare. Adaugă carnea, prăjind-o până devine maronie peste tot (nu e nevoie să se pătrundă complet). Aruncă excesul de ulei. Adaugă sosul, lăsând să fiarbă până se îngroașă. Pune pe platoul de servire, presărând ceapa verde tocată. Se servește cu orez.

 

Sursa: http://thebeeroness.com

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tags: