RETETA | Dovlecei cu piept de pui

Ingrediente:

400 g file de piept de pui
1 dovlecel mare sau 2 medii
2 ouă
200 ml smântână pentru gătit
150 g caşcaval ras
2 căţei de usturoi
sare
piper negru măcinat
boia
2 linguri ulei

Mod de preparare:

Tai pieptul de pui în felii subţiri. Le condimentezi cu sare, piper şi boia, după gust. Freci feliile de carne cu usturoiul zdrobit. Baţi ouăle cu furculiţa, într-un bol adânc. Le condimentezi cu un praf de sare. Ungi o tavă adâncă cu 2 linguri de ulei.

Încălzeşti cuptorul la 160 °C. Dai feliile de piept de pui prin ouăle bătute, apoi le dai prin caşcavalul ras. Le aşezi în tava pregătită.

Tai dovleceii feliuţe groase de 1 cm. Le aşezi în tavă, peste feliile de piept de pui. Amesteci ouăle bătute care ţi-au rămas cu smântâna lichidă. Torni compoziţia în tavă, peste dovlecei. Presari restul de caşcaval ras. Dai tava la cuptorul preîncălzit şi laşi 25 de minute, până se rumeneşte mâncarea.

Sursa + foto: myzucchinirecipes.com

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tags: