RETETA | Cotlet de porc în sos de lămâie și vin alb

Ingrediente:

4 bucăți cotlet de porc, fără os
2 căței de usturoi, pisați
100 g smântână pentru gătit
60 g făină
60 ml zeamă de lămâie
60 ml vin alb
4 linguri unt
1 ½ linguriță coajă rasă de lămâie
1 linguriță mix de condimente
1 linguriță cimbru
½ linguriță usturoi pudră
½ linguriță ceapă pudră
sare
piper

Mod de preparare:

Într-un bol, amesteci făina, mixul de condimente, usturoiul și ceapa pudră, sare și piper, după gust. Treci bucățile de carne prin această compoziție. Le rumenești într-o tigaie, în 2 linguri de unt, la foc mediu spre mare, 6-7 minute, pe fiecare parte. Transferi pe o farfurie și acoperi pentru a se menține calde.

Torni în tigaie vinul și zeama de lămâie. Adaugi usturoiul pisat și cimbrul. Condimentezi, după gust. Amesteci 1 minut. Întorci cotletele de porc în tigaie și lași pe foc 15-20 de minute, la foc mic, sau până ce carnea este bine făcută. Scoți carnea pe o farfurie. Pui în tigaie untul rămas. Încorporezi smântâna și lași să dea în clocot, apoi amesteci până începe să se îngroașe. Servești cotletele de porc cu sos.

Sursa http://12tomatoes.com

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tags: