RETETA | Coaste de porc cu sos barbecue la cuptor

Ingrediente:

– coaste proaspete de porc 3 buc. mari (1,2 kg)
– zahăr brun 80 g
– boia de ardei afumată 1 lingură
– piper negru măcinat 1/2 linguriță
– boia dulce 1 linguriță cu vârf
– usturoi pudra 1 linguriță rasă
– ceapă pudra 1 linguriță rasă
– ulei de floarea-soarelui 2 linguri
– sos BBQ 50 g
– sare 1 linguriță rasă

Mod de preparare:

Se amestecă într-un castron uleiul, sarea, piperul, usturoiul și ceapa pudră, boiaua și zaharul brun.

Coastele se taie în jumătăți și se freacă bine cu sosul rezultat. Se pun coastele într-o pungă de plastic cu închidere ermetică și se lasă 2 ore la marinat.

Cuptorul se încinge la 170 de grade, apoi se pun coastele pe o tavă pe care o acoperi cu folie de aluminiu și se bagă la cuptor.

După o oră, se scoate folia și se ung coastele cu sos barbecue. Se acoperă înapoi cu folia și se mai lasă o oră. Se ia din nou folia și se ung coastele cu sosul barbecue, apoi se lasă descoperite încă 20 de minute.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tags: