DIVERSE | De ce este bine să mănânci porumb fiert

În afară de înghețată, vara abia așteptăm să mâncăm porumb fiert sau copt. Porumbul, pe lângă faptul că este delicios, este sursă bogată de vitamine, minerale și fibre și oferă mai multe beneficii pentru sănătate. 

Porumbul – sursă de energie

Substanțele nutritive pe care porumbul le conține sunt: vitaminele B și C, fibre, proteine, magneziu și potasiu, dar și doi antioxidanți importanți pentru vedere și piele – zeaxantina și luteina. În plus, porumbul oferă o cantitate mare de fibre dietetice de care ai nevoie împreună cu alți carbohidrați complecși asimilați din alte alimente, care sunt surse excelente de energie. Foarte important este faptul că porumbul nu conține gluten!

Porumbul poate fi mâncat în orice moment din zi, mai ales când ai poftă de o gustare. Dacă și ție îți place să mănânci porumb fiert sau copt vara, iată care sunt beneficiile lui asupra sănătății.

Stimulează digestia

Porumbul conține fibre dietetice solubile și insolubile. Fibrele insolubile previn constipația și problemele digestive. În schimb, fibrele solubile care se găsesc în porumb ajută la blocarea absorbției colesterolului rău.

Citește mai multe aici!

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tags: