Category Archives: Retete

RETETA | Somon în crustă de ierburi aromatice la cuptor

Ingrediente: 100 ml unt, topit 1 linguriță sare 1 linguriță piper zeama și coaja rasă de la 1 lămâie 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat 1 lingură mărar, tocat 1 cățel de usturoi, zdrobit 3-4 bucăți file de somon   Mod de preparare: Într-un bol, amesteci toate ingredientele în afara somonului. Încălzești pe baie de aburi

RETETA | Tartă cu căpşuni

Ingrediente blat: 250 g făină, 150 g margarină, 1 ou, 50 g zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat Ingrediente cremă: 500 ml lapte, 3 ouă, 2 linguri cu vârf de făină, 150 g zahăr, 2 fiole esenţă de vanilie, 200 g căpşuni, 1 pachet gelatină Preparare aluat: se amestecă făină cu margarina rece, se adaugă oul, zahărul

RETETA | Creveți cu usturoi

Ingediente: 500 g creveți cruzi 100 g unt 7 căței de usturoi 1 ceapă sare piper 1 lingură ulei pătrunjel 1 lămâie cimbru Mod de preparare: Amesteci untul cu uleiul și le pui pe foc până ce se omogenizează. Adaugi usturoiul pisat și ceapa tocată și lași până ce ceapa devine sticloasă. Pui creveții curățați

TAS

RETETA | Ruladă cu şuncă

Ingrediente: 3 ouă 50 g unt 4 linguri cu vârf de făină 150 g şuncă tăiată fâşii subţiri 100 g smântână 2 linguri caşcaval ras 1 praf de sare unt sau margarină, pentru uns Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare. Adaugi gălbenuşurile toate odată, baţi puţin ca să se combine,apoi

RETETA | Crap în sos de bere

Ingrediente: 3 rondele crap 6 felii bacon 1 lămâie 2 legături ceapă verde 2-3 morcovi 1 ţelină ulei 3 frunze de dafin sare piper boabe 300 ml bere nucşoară unt (cât o nucă) ienibahar boabe Mod de preparare: Speli bucăţile de peşte şi le tai pe jumătate. Le stropeşti cu zeamă de lămâie, le presari

RETETA | Salată grecească

Ingrediente: 100 g mix de salată 3 roşii 2 castraveţi 1 ceapă roşie tăiată julien 200 g brânză feta, cubuleţe 100 g măsline 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă oţet balsamic 1 linguriţă zeamă de lămâie ½ linguriţă oregano sare piper Mod de preparare: Pui salata într-un bol. Speli roşiile şi le tai, la

RETETA | Păstrăv cu legume la cuptor

Ingrediente: 2 păstrăvi 3 fire ceapă verde 3-4 căţei de usturoi 1 lămâie boia chimen coriandru 100 ml vin alb sare piper 2 roşii 1 lingură ulei 100 g măsline negre şi verzi, fără sâmburi Mod de preparare: Pasul 1 Toci firele de ceapă verde şi mărunţeşti usturoiul. Adaugi boia, chimen, sare şi piper, după

RETETA | Rulouri cu somon

Ingrediente: 200 g somon afumat foi de plăcintă 50 g unt 200 g brânză de vaci cremoasă 1 legătură mărar verde 1 legătură ceapă verde 1 lingură capere murate sare piper ulei pentru prăjit Mod de preparare: Tai şuviţe somonul şi ceapa, rondele subţiri. Toci mărarul foarte fin şi clăteşti cu apă rece caperele murate,

RETETA | Tort cu iaurt și căpșuni

Ingrediente: Pentru blat: ● 2 ouă ● 125 g zahăr ● 100 g unt ● 100 ml apă ● zeama de la ½ lămâie ● 150 g făină ● 1 linguriță praf de copt Pentru cremă: ● 500 g căpșuni ● 2 linguri gelatină ● 500 g iaurt ● 200 g zahăr Pentru decor: ●

RETETA | Pui gratinat cu roșii și spanac

Ingrediente: 4 bucăți piept de pui 1 linguriță mix de condimente 1 linguriță boia fulgi de ardei iute, după gust 2 linguri unt 5 căței de usturoi, pisați 1 ceapă mică, tocată 5 roșii, tăiate cubulețe 100 ml supă de pui 600 g spanac 100 g brânză, rasă sau cașcaval pătrunjel tocat, după gust sare

RETETA | Ciocolată de casă cu biscuiţi

Ingrediente: – 250 g lapte praf – 100 g unt – 400 g zahar – 120 g biscuiti populari (sau orice fel de biscuiti) – 150 ml apa – 10 ml esenta de rom – 200 g ciocolata cu lapte – 2 linguri de cacao Pentru ornat : – 50 g zahar – 50 g

RETETA | Prăjitură cu vişine

Ingrediente: 6 ouă, 200 g zahăr, 200 g făină, 100 ml ulei, 50 ml apă, două plicuri zahăr vanilat, 1 kg vişine, sare, un plic praf de copt. Mod de preparare: Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile se bat cu mixerul şi se adaugă zahărul şi praful de copt. Se amestecă gălbenuşurile cu apa, uleiul,

RETETA | Paste cu sos de creveți și mazăre

Ingrediente:  400 g paste penne 3 căței de usturoi 1 conservă de roșii în bulion 2/3 cană amestec de lapte și smântână 450-500 g creveți decorticați 1 cană mazăre 3 linguri ulei sare piper negru Mod de preparare: Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În timp ce fierb, toci usturoiul și îl pui la călit în ulei 3

RETETA | Tort de ciocolată cu rom

Ingrediente: Pentru blat: 250 g unt 8 ouă 120 g zahăr 120 g făină 30 g cacao 1 praf de copt 1 vârf cuţit sare Pentru cremă: 200 g margarină 500 ml frişcă 500 g ciocolată neagră menaj 3 linguri esenţă de rom Pentru sirop: 300 ml apă 150 g zahăr 70 ml zeamă de

RETETA | Budincă cu şuncă

Ingrediente: 500 g smântână slabă 100 g unt 100 g făină 300 g şuncă 4 ouă sare piper Mod de preparare: Amesteci făina cu smântâna, gălbenuşurile, untul moale şi şunca tăiată cubuleţe. Asezonezi cu sare şi piper, după gust. Adaugi albuşurile bătute spumă tare, amesteci uşor şi torni într-un vas termorezistent. Dai la cuptorul încălzit

RETETA | Salată de ton

Ingrediente: 2 conserve de ton mărunțit, în suc propriu 50 g maioneză 2 linguri țelină rasă 2 linguri ceapă roșie, tocată 1 lingură muștar clasic 1 lingură pătrunjel tocat ½ castravete murat sare piper zeamă de lămâie Mod de preparare: Torni apă rece într-un castron și pui ceapa roșie tocată. O lași 5 minute la

RETETA | Diplomat cu căpşuni

Ingrediente: 1 pachet pişcoturi 400 g cremă de brânză 300 ml frişcă 2 plicuri gelatină 60 g zahăr pudră 2 linguri esenţă de vanilie 200 g căpşuni 150 ml compot Mod de preparare: Speli căpşunile, îndepărtezi codiţele şi le pui la scurs. Mixezi crema de brânză cu 200 ml de frişcă, zahărul pudră şi esenţa

RETETA | Spaghete cu creveţi

Ingrediente: 1 pungă creveţi (500 g) 300 g spaghete sare piper 1 ceapă 3-4 căţei de usturoi 1-2 linguri ulei 150-200 g pastă de roşii 1 lingură busuioc uscat, mărunţit pătrunjel tăiat Mod de preparare: Fierbi spaghetele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce au fiert, le scurgi şi păstrezi o

RETETA | Lipie cu avocado și creveți

Ingrediente: 200 g creveți 2 lipii zeama de la o lămâie sare piper ulei, pentru prăjit 2 roșii feliate 50 g brânză feta 1 avocado copt 1 castravete feliat 1 lingură pătrunjel tocat Mod de preparare: Curăți și speli creveții, apoi îi asezonezi cu sare, piper și jumătate din cantitatea de zeamă de lămâie și

RETETA | Friptură de vinete

Ingrediente: 3 vinete 3 ardei capia 1kg roșii 2 linguri pastă de tomate 1 lingură făină de ovaz 5 căței de usturoi 2 linguri ulei 4 frunze busuioc 1 legatura patrunjel 1 lingura de boia afumata 1 lingurita curcuma sare dupa gust Mod de preparare: Cureți vinetele de coajă, le tai în doua transversal, apoi

RETETA | Marinată de scrumbie

Ingrediente: 5-6 scrumbii proaspete 1 ardei gras 2 cepe 1 morcov 1 pahar oţet 2 căni apă 2 foi dafin 1 linguriţă boabe de piper sare Mod de preparare: Cureţi peştele, îl tai bucăţi potrivite, groase de 2 cm şi tai legumele julien. Pui într-un vas un rând de peşte care a fost sărat înainte,

RETETA | Tort de clătite cu budincă de vanilie

Ingrediente: Pentru clătite 200 ml lapte 100 ml apă 2 ouă 1 praf de sare 200 g făină 2 linguri ulei 1 linguriță esență de vanilie Pentru umplutură 1 plic budincă de vanilie 500 ml lapte 3 linguri zahăr Mod de preparare: Bați ouăle cu un praf de sare și torni laptele. După ce s-au

RETETA | Desert cu zmeură și ciocolată

Ingrediente: 250 g ciocolată 250 g zmeură Mod de preparare: Tapetezi o tavă de minibrioșe cu forme de hârtie. Topești ciocolata ruptă în bucățele pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde. Amesteci până la omogenizare. Torni 1 linguriță de cremă de ciocolată în fiecare formă de minibrioșe. Adaugi 2-3 fructe, apoi torni încă

RETETA | Pulpe de pui în sos cremos cu bacon și ciuperci

Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 lingură ulei 1 linguriță mix de condimente sare piper Pentru sos 200 g ciuperci, feliate 5 fâșii bacon 250 g smântână 4-5 crenguțe de cimbru sare piper Mod de preparare: Preîncălzești cuptorul la 176 °C. Condimentezi pulpele de pui cu mixul de condimente, sare și piper, după gust. Le

RETETA | Salată de avocado cu porumb și roșii

Ingrediente: 3 porumbi fierți 250 g roșii cherry 1 avocado tăiat felii subțiri ¼ ceapă roșie tăiată cuburi busuioc proaspăt Pentru dressing 2-3 linguri ulei de măsline 3 linguri oțet din vin roșu sare, după gust piper, după gust 1 lingură muștar dijon Mod de preparare: Pui bucățile de porumb pe grătarul încins, rotindu-le pe

RETETA | Somon cu sos de avocado

Ingrediente: 4 fileuri de somon, fără piele 2 linguri ulei de  susan 1 linguriță miere 2 căței de usturoi, tocați 1/2 linguriță pudră de chili sare piper negru măcinat 50 g semințe de susan Pentru sos 1 avocado, tocat zeama de la 1 lămâie lime 2 linguri coriandru 1 lingură iaurt grecesc 1 lingură ulei de măsline extravirgin sare Mod de preparare: Preîncălzești cuptorul la 190º. Ungi

RETETA | Supă-cremă de legume

Ingrediente: 3 cartofi 2 cepe 1/2 țelină 1 morcov 1 dovlecel 1 tijă praz (partea albă) 4 linguri ulei 200 g smântână de gătit sare piper măcinat boia iute mărar crutoane Mod de preparare: Mărunțeşti prazul, morcovul, ceapa şi țelina, apoi le căleşti în ulei încins până se înmoaie. Adaugi dovlecelul şi cartofii tăiați cuburi

RETETA | Pâine cu brânză și usturoi rumenită la cuptor

Ingrediente: 1 franzelă 100 g unt, la temperatura camerei 100 g cremă de brânză 100 g brânză, rasă 5-6 căței de usturoi, zdrobiți 1 lingură pătrunjel, tocat sare piper Mod de preparare: Preîncălzești cuptorul la 200 °C. Mixezi untul cu crema de brânză până la omogenizare. Adaugi brânza rasă, usturoiul, pătrunjelul, sare și piper, după

RETETA | Înghețată de căpșuni

Ingrediente: 30 de căpșuni de mărime medie ½ linguriță extract de vanilie 10 lingurițe de zeamă de lămâie 4 lingurițe de zahăr 8 linguri de smântână Mod de preparare: Mixezi smântâna cu zahărul alb până se îngroașă. Dai la blender căpșunile și zeama de lămâie. Amesteci smântâna cu piureul de căpșuni și o torni în

RETETA | Tiramisu cu căpșuni

Ingrediente: ½ pachet pişcoturi 250 g mascarpone 250 ml frişcă lichidă 1 pachet întăritor de frişcă 100 g zahăr pudră 2 plicuri zahărvanilat 500 g căpşuni 1 cutie compot de căpşuni cacao, pentru decor Mod de preparare: Mixezi frişca împreună cu întăritorul. Separat, baţi brânza mascarpone cu zahărul pudră şi cu cel vanilat, apoi încorporezi