Category Archives: Retete

RETETA | Frigărui apetisante de pui

Ingrediente: 350 g piept de pui 2 linguri ulei Pentru sos 1 ½ linguri ulei 1 ½ linguri zeamă de lămâie 1-2 lingurițe boia 2 căței de usturoi 1 lingură pătrunjel tocat sare piper Mod de preparare: Tai bucățile de pui cubulețe. Le amesteci într-o pungă resigilabilă cu toate ingredientele pentru sos. Lași la marinat

RETETA | Salată cu pui și iaurt

Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 2 castraveți acri 100 g porumb din conservă 100 g mazăre din cconservă 1 portocală sare piper 1 lingură zeamă de lămâie 100 g iaurt cremos 1-2 linguri ulei Mod de preparare: Dai pieptul de pui cu sare și piper, îl lași la rece 30 de minute, apoi îl

RETETA | Antricoate de vițel cu cartofi natur

Ingrediente: 1 kg antricoate de vițel 1 fir de praz 300 g ciuperci 2 morcovi 2 pahare vin roșu sec 2 linguri bulion sare piper ulei de floarea-soarelui cartofi natur Mod de preparare: Speli carnea și o usuci cu un șervet absorbant. Cureți legumele și le tai cubulețe. Rumenești carnea într-o tigaie încăpătoare în puțin ulei

TAS

RETETA | Clătite umplute cu ciuperci

Încearcă clătitele umplute cu ciuperci, o rețetă ușoară și gustoasă de primăvară! Ingrediente Pentru clătite: ● 500 ml lapte ● 3 ouă ● 250 g făină ● 50 ml ulei ● 1 praf de sare Pentru umplutură: ● 2 linguri ulei ● 500 g ciuperci pleurotus ● 1 ceapă ● 2 linguri făină ● 2

RETETA | Minitarte cu ciuperci

Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 1 ou ½ linguriță sare ½ linguriță piper 200 g unt 2-3 lingurițe lapte rece Pentru umplutura: 90 g unt 3 fire praz ½ lingurița sare 500 g ciuperci 2 lingurițe cimbru 3 linguri smântână 1 praf piper 200 g cașcaval Mod de preparare: Amesteci ingredientele și faci un

RETETA | Salată de verdeţuri cu lămâie

Ingrediente: 1 căpățână broccoli 1 cutie mazăre 1 ardei gras 1 salată verde 1 legătură ceapă verde 1 praf sare 1 praz, numai partea albă 1 lingură unt 2 linguri ulei de măsline zeamă de lămâie Mod de preparare: Speli salata verde și o rupi bucăți potrivite pe care le pui într-un bol. Desfaci broccoli

RETETA | Creveţi la cuptor, cu lămâie şi usturoi

Ingrediente:  450 g creveţi decorticaţi 2 căţei de usturoi 1 lingură de ulei de măsline 1/4 linguriţă fulgi de ardei iute sucul de la 1 lămâie 1 lingură de pătrunjel tocat Mod de preparare: Încingi cuptorul la 200 de grade Celsius. Ungi cu puţin ulei două tăvi mari, antiaderente. Cureţi şi toci căţeii de usturoi. Combini

RETETA | Ciorbă de legume

Ingrediente (6 porţii) 3 cartofi 1 dovlecel 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 100 g fasole verde congelată 2 linguri ulei 1 ardei gras 6 roşii sare piper 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar Mod de preparare Căleşti ceapa în ulei, apoi adaugi pe rând restul legumelor, mai puţin roşiile, fasolea verde şi dovlecelul. Torni

RETETA | Tartă cu ardei şi măsline

Ingrediente (1 tartă) Pentru aluat 250 g făină 125 g unt 1 ou 1 vârf cuţit de sare 50 ml apă sau lapte rece Pentru umplutură 1 ceapă 1 lingură ulei 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi verzi 100 g brânză 2 ouă 1 mână măsline verzi fără sâmburi piper 2 roşii 100 g

RETETA | Tartă cu brânză și spanac

Ingrediente: Pentru aluat: ● 300 g făină ● 125 g unt rece ● 1 gălbenuș ● 50 ml apă rece ● 1 praf de sare Pentru umplutură: ● 4 ouă ● 2 linguri smântână ● 3 ouă fierte ● 500 g frunze de spanac ● 200 g brânză veche Mod de preparare: Amesteci făina cu

RETETA | Musaca

Ingrediente: 500 g carne vită cu porc tocată 1 kg cartofi 1 ceapă tăiată mărunt 2-3 căței usturoi 50 ml ulei 200 ml smântână 2 ouă unt, pentru uns tava 2 linguri bulion 3-4 linguri parmezan ras sare piper mărar pătrunjel Mod de preparare: Fierbi cartofii și îi pasezi. Încingi uleiul și călești ceapa, adaugi

RETETA | Pulpă de miel la cuptor

Ingrediente: 1 pulpă de miel 2 căpăţâni de usturoi rozmarin piper alb 300 ml de vin alb 300 ml de apă piper negru boabe frunze de dafin sare Mod de preparare: Pulpa de miel se curăţă, se spală, se crestează cu cuţitul pe ambele părţi. În crestături se pun căţei de usturoi şi rozmarin. Se

RETETA | Stufat de miel

 Ingrediente: 1 kg carne de miel cu os 7 legături ceapă verde 4 legături de usturoi verde 4 căţei de usturoi 1 ceapă ulei bulion 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 400 ml supă de legume sare piper Mod de preparare: Speli carnea de miel şi o porţionezi. O scurgi de apă într-o sită. Cureţi

RETETA | Pastramă de miel la ceaun

Pentru ca pastrama să iasă excelentă, există o regulă simplă, și anume 3+3+3, însemnând, 3 zile de macerat, 3 zile de zvântat și 3 de afumat, aceasta din urmă se aplică doar pentru cei care vor pastrama afumată. Alege o rețetă veche pentru masa de Paști. Ingrediente: – 1 kg de carne de miel fără

RETETA | Cotlete de miel cu rozmarin

Ingrediente: 4 cotlete de miel, fără grăsime 3 căţei de usturoi zdrobiţi 1 lingură ulei de măsline 1/4 cană suc proaspăt de lămâie 1 lingură rozmarin proaspăt tocat sare, piper după gust Mod de preparare: Combini într-un bol mic uleiul de măsline, sucul de lămâie proaspăt stors, usturoiul şi rozmarinul. Condimentezi cotletele de miel cu

RETETA| Ruladă din pulpă de berbecuţ

Ingrediente: 1 pulpă de berbecuţ, dezosată 1 lingură cu vârf de rozmarin, tăiat fin 1 lingură cu vârf de cimbru, tăiat fin sare piper 3 cepe mari, tăiate 2-3 morcovi 1 rădăcină ţelină 4-5 căţei de usturoi, feliaţi Pentru marinată 240 ml vin roşu 240 ml apă 120 ml oţet 1 linguriţă sare 1 foaie

RETETA | Ciorbă de miel cu legume

Ingrediente: 1⁄3 cană ulei 1 umăr de miel, tăiat bucăți mai mici 4 căței de usturoi, mărunțit 2 foi de dafin 1 ceapă mare tocată sare piper negru măcinat, după gust 2 lingurițe boia iute 120 g cartofi roșcați-maronii, curățați și tăiați cuburi 120 fasole verde tăiate în două 4 căni (1 l) de apă 3⁄4 cană

RETETA | Pască cu brânză dulce

Ingrediente: 200 g zahăr 200 g unt 25 g drojdie coaja de lămâie şi portocală 1 kg brânză de vaci 2 linguri smântână 2 linguri făină 4 ouă 250 g zahăr 200 g stafide 2 pliculete zahăr vanilat coajă de lămâie şi de portocală 1 praf sare 60 ml lapte 300 g făină.   Mod

RETETA | Chiftele de miel

Ingrediente: 15 ouă fierte 1 ou crud 1 kg carne de miel tocată 2 căţei usturoi, pisați 1 lingură ulei 1 ceapă tocată 2 căni frunze spanac tocat ½ cană iaurt ¼ cană pesmet 1 mână pătrunjel tocat sare piper Mod de preparare: Încingi cuptorul şi ungi cu puţin ulei o foaie de copt pe

RETETA | Coaste de miel cu cartofi la cuptor

Ingrediente: 10 cartofi potriviţi 1 mână de roşii cherry 1 mână de măsline Kalamata ulei 1 bucată cu 6 coaste de miel câteva crenguţe de rozmarin 6 căţei de usturoi sare piper Mod de preparare: Încingi cuptorul. Fierbi cartofii în apă clocotită cu sare între 10 şi 15 minute sau până se înmoaie, apoi îi

RETETA | Pulpă de miel cu legume la cuptor

Ingrediente: 2 lămâi 1 căpăţână de usturoi 2 linguri rozmarin verde, tocat 120 ml ulei 1 pulpă de miel fără os sare piper 1 kg cartofi descojiţi şi tăiaţi 3 morcovi mari, curăţaţi şi tăiaţi felii groase 1 rădăcină de ţelină, feliată sau tocată 4-5 căţei de usturoi, feliaţi frunze de salată verde, opţional 1

RETETA | Paste în sos cremos cu pui și broccoli

Ingrediente: 250 g paste scoici 350 g broccoli 450 g piept de pui, rumenit și tăiat bucățele 2 linguri unt 60 g făină 500 ml lapte 200 g brânză rasă ½ linguriță ceapă pudră ½ linguriță usturoi pudră sare piper Mod de preparare: Pregătești pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Fierbi în aceeași apă buchețelele

RETETA | Cartofi carbonara

Ingrediente: 1 kg de cartofi 170g kaiser 1 ceapa mica 300 ml smantana pentru gatit 150 g de parmezan 2 oua ½ lingurita nucsoara sare piper patrunjel tocat 2 linguri de unt Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la 180oC si unge o tava potrivita ca dimensiuni cu unt. Pune cartofii la fiert in apa cu

RETETA | Budincă de ouă cu brânză

Ingrediente: 1 lingură unt 12 ouă 450 g brânză proaspătă de vaci 450 g cașcaval 100 g făină 1 praf de sare Mod de preparare: Dai drumul la cuptor și ungi tava cu untul topit. Bați ouăle cu sarea, brânza bine scursă, cașcavalul ras și făina. Torni compoziția în tavă, o nivelezi și o dai

RETETA | Ruladă tiramisu

Ingrediente: Pentru blat 100 g făină 100 g zahăr 5 ouă 1 linguriță esență de vanilie 1 praf de sare 50 g unt 2 linguri zahăr pudră Pentru sirop 100 ml cafea 2 linguri zahăr 1 lingură vin dulce Pentru cremă 220 g mascarpone 50 g zahăr pudră 1 praf scorțișoară 1 lingură vin dulce

RETETA | Lipii grecești cu lapte

Ingrediente: 2 lingurițe drojdie uscată 1 lingură zahăr 160 m lapte 80 ml apă caldă 320 g făină 1 linguriță sare 1 lingură ulei Mod de preparare: Combini zahărul cu drojdia, apa și laptele. Amesteci să se omogenizeze și lași 5 minute. Separat, amesteci făina cu sarea. Torni uleiul peste drojdie și pui totul peste

RETETA | Cremă de brânză cu usturoi verde

Ingrediente: 275 g cremă de brânză 75 g smântână grasă 1 lingură zeamă de lămâie 70 g usturoi verde 1 cățel usturoi sare piper felii de pâine prăjită Mod de preparare: Toci usturoiul verde și zdrobești cățelul de usturoi. Mixezi crema de brânză cu smântâna, până capătă o consistență fină, apoi adaugi usturoiul, zeama de

RETETA | Salată de primăvară

Ingrediente: 650 g spanac 150 g roșii cherry, tăiate pe jumătate 1 castravete, feliat semințe de dovleac, după gust Pentru dressing 3 linguri ulei de măsline 1 lingură oțet 1 linguriță miere ½ linguriță muștar sare piper Mod de preparare: Într-un bol mai mare, amesteci spanacul spălat cu roșiile cherry, castravetele și semințele de dovleac.

RETETA | Tofu picant pe grătar

Ingrediente: 300 g tofu 1 lingură ulei 50 ml sos de soia 1 lingură fulgi de ardei iute 1 lingură amidon Mod de preparare: Scurgi bine brânza tofu, apoi o tai cuburi sau felii. Combini sosul de soia cu fulgii de ardei și amidonul. Pui marinata peste brânză și o lași 10-15 minute să-și ia

RETETA | Pui crocant cu bacon și sos de usturoi

Ingrediente: 130 g zahăr brun 3 linguri usturoi, pisat 6 bucăți piept de pui 12 fâșii bacon pătrunjel tocat, după gust sare piper Mod de preparare: Într-un bol, amesteci zahărul cu usturoiul, sare și piper, după gust. Dai bucățile de pui prin această compoziție, până sunt acoperite în totalitate. Le înfășori pe fiecare în câte