Category Archives: Retete

RETETA | Aripioare de pui fragede cu miere și usturoi

Ingrediente: 4 aripioare de pui, curățate de piele și oase 100 ml ketchup 100 grame de miere 3 căței de usturoi tocat 5 grame de busuioc uscat Mod de preparare: Speli bine aripioarele si le pui într-o tavă. Amesteci ketchup-ul cu mierea și usturoiul, apoi adaugi în sosul format busuiocul. Ungi cu o parte din

RETETA | Tartă cu ciocolată, fără coacere

Ingrediente: Pentru blat 1 pachet biscuiți cu ciocolată 8 linguri unt Pentru cremă 450 g ciocolată de menaj 500 g smântână, pentru frișcă 100 g unt Pentru glazură 200 g smântână 50 g zahăr pudră Mod de preparare: Zdrobești biscuiții și-i amesteci cu untul topit. Pui blatul într-o tavă tapetată și presezi ușor, apoi dai

TAS

RETETA | Orez oriental cu pui

Ingrediente: 200 g orez integral 30 g unt 470 ml apă sos picant sau sos asiatic, după gust 450 g amestec legume orientale congelate 450 g piept de pui susan, după gust ghimbir, după gust sare, după gust piper, după gust Mod de preparare: Călești orezul în unt, până capătă o culoare mai închisă. Adaugi

RETETA | Gălbiori muraţi pentru iarnă

Ingrediente: 2 kg gălbiori de pădure 3 linguri ulei de măsline 1 linguriţă sare piper proaspăt râşnit boabe de piper negru 6 linguri oţet alb (9 grade) 1 ceapă (opţional) 3 căţei de usturoi (opţional) Mod de preparare: Cureţi cu atenţie ciupercile de pământ şi frunze uscate, tai partea care a stat în pământ a

RETETA | Nuggets de pui cu susan

Ingrediente: 1 kg cartofi dulci, descojiţi, tăiaţi sferturi ulei pentru prăjit 1 linguriţă coajă rasă de lămâie verde 1/3 cană seminţe de susan 500 g carne de pui, tăiată fâşii 1 lingură ulei de tărâţe de orez 60 ml sis de soia (cu un conţinut redus de sare) 2 linguri zeamă de limetă ¼ linguriţă

RETETA | Clătite cu ciuperci, pui şi smântână

Ingrediente: Pentru aluatul de clătite 500 ml apă minerală 2 ouă 1 praf de sare 250 g făină Pentru umplutură 500 g ciuperci 1 piept de pui 2 cepe 1 ardei gras verde 2 linguri de ulei 1 lingură pastă de tomate 2 linguri smântână 50 ml vin alb 1 legătură pătrunjel sare piper Mod

RETETA | Pește în sos de roșii la cuptor

Ingrediente: 4 rondele de pește 1 roșie 1 ceapă roșie 2 căței de usturoi 80 ml ulei 60 ml vin alb cimbru oregano boia de ardei afumată sare piper pătrunjel Mod de preparare: Ștergi medalioanele cu prosoape de hârtie, apoi le sărezi, după gust. Razi roșia și o scurgi de excesul de apă, apoi o

RETETA | Spaghete cu sos ragu

Ingrediente: 300 g spaghete Pentru sosul ragu 600 g carne de curcan (sau amestec de vită cu porc) 3 cepe potrivite 4 linguri pastă de roşii 150 ml vin roşu demisec 3 linguri ulei 4-5 ciuperci 200 ml supă de pasăre 2 foi de dafin 1/2 linguriţă busuioc uscat 1/2 linguriţă cimbru uscat sare piper

RETETA | Plăcintă cu ciuperci şi carne de vită

Ingrediente: 700 g carne de vită tocată 2 ouă 1 ceapă pătrunjel verde tocat fin 2 linguri pesmet ulei sare piper Pentru umplutură 300 g ciuperci champignon 2 fire ceapă verde 2 căţei de usturoi 100 g caşcaval afumat sare piper Mod de preparare: Se amestecă, într‑un castron, carnea tocată, ceapa tăiată mărunt, pătrunjelul, ouă­le,

RETETA | Zacuscă de pește

Ingrediente: 2 ½  kg macrou congelat 3 ½  kg gogoșari și ardei kapia, copți și curățați 1 kg ceapă 300 ml ulei 1 ½ l suc de roșii 2 l apă 200 ml oțet 5 foi de dafin 4 linguri cu zahăr/miere sare piper boabe Mod de preparare: Cureți peștele, îi tai capul și coada,

RETETA | Piept de pui cu legume

Ingrediente: 1 lingură ulei 2 cepe 2 morcovi ½ țelină 1 piept de pui fiert 400 ml apă cimbru sare piper 200 ml smântână 2 linguri amidon 200 g făină 1 linguriță praf de copt 3 linguri unt 100 ml lapte pătrunjel Mod de preparare: Dai drumul la cuptor. Încingi uleiul și călești ceapa până

RETETA | Negresă cu căpșuni și mentă

Ingrediente: -150 g unt moale – 1 praf sare – 100 g zahar brut – 4 oua de gaina – 80 g ciocolata – 50 ml lapte dulce – 2 linguri cacao neagra – 200 g faina – 1/2 plic cu praf de copt – 3 fire menta proaspata – capsuni proaspete   Pentru ornat

RETETA | Tocăniţă cu carne de vită

Ingrediente: 500 g carne de viţel 4 cepe 8 cartofi 2 linguri bulion 6-7 căţei de usturoi tocaţi 1 cană de apă fierbinte sau supă de legume sare piper ulei pătrunjel 1 foaie dafin Mod de preparare: Torni ulei într-un vas şi prăjeşti carnea tăiată în bucăţi. Le ţii până se rumenesc. Le scoţi şi

RETETA | Somon în sos de unt și usturoi

Ingrediente: 4 bucăți file de somon 2 linguri ulei 6 căței de usturoi, tăiați mărunt 1 ceapă feliată 150 roșii deshidratate 400 g smântână degresată  sau lapte 80 ml vin alb, opțional sare piper 500 g spanac 50 g parmezan ras 1 linguriță amidon de porumb amestecat cu 1 lingură apă, opțional 1 lingură pătrunjel

RETETA | Cotlet de porc în sos de muştar

Ingrediente: 800 g cotlet de porc 10-12 felii bacon cimbru sare piper 1 căţel usturoi aţă alimentară Pentru sosul de muştar 2 cepe 200 g unt 200 ml smântână lichidă 2 linguri muştar 2 linguriţe muştar boabe 3-5 linguriţe făină 200 ml vin alb sec sare piper ½ linguriţă cimbru chilli Mod de preparare: Speli

RETETA | Tartă cu ciocolată

Ingrediente: Pentru blat 150 g făină ½ linguriță sare 1 linguriță zahăr 100 g unt 2-4 linguri apă rece ulei Pentru cremă 230 ml lapte 60 g unt 250 g ciocolată, bucățele 300 g zahăr 75 g pudră de cacao 30 g făină 1 praf de sare 2 ouă 3 gălbenușuri Mod de preparare: Pentru

RETETA | Medalioane de porc în sos de ciuperci

Ingrediente: 4 medalioane de porc 1 lingură ulei 1 ceapă mică 1 cățel de usturoi 250 g ciuperci rozmarin 4 frunze salvie 100 ml supă de carne 50 g smântână 1 lingură muștar sare piper Mod de preparare: Încingi uleiul și rumenești medalioanele câte 2 minute pe fiecare parte, apoi le scoți. Pui în loc

RETETA | Ciorbă de varză cu afumătură

Ingrediente: 1/2 varză acră 400 g fasole boabe albă 1 ciolan mic afumat 2 linguri ulei 1 ceapă 2 căței usturoi 2 morcovi 1 l apă 3 cartofi 1 lingură boia dulce 2 linguri pastă de tomate piper sare Mod de preparare: Pui fasolea la înmuiat de cu seară în apă rece. Alegi boabele care

RETETA | Vinete pane

Ingrediente: 1 vânătă 2 ouă 4 linguri făină sare 3-4 linguri ulei pătrunjel Mod de preparare: Speli vânăta sub jet de apă și o tai rondele. Le presari cu sare, le ții la scurs 30 de minute, apoi le speli și le usuci. Bați ouăle și așezi făina pe o farfurioară, dai fiecare felie de

RETETA | Ciocănele de pui crocante cu usturoi la cuptor

Ingrediente: 900 g ciocănele de pui 4 linguri ulei 4 linguri unt 3 linguri usturoi pisat 2-3 linguri pătrunjel tocat 50 g parmezan ras sare Mod de preparare: Preîncălzești cuptorul la 218 °C. Așezi bucățile de carne într-o tavă și le dai la cuptor, 20-25 de minute, apoi le întorci pe partea cealaltă și le

RETETA | Friptură de vită cu sos de roșii și legume

Ingrediente: 2 linguri ulei 1 kg carne de vită sare piper 2 căței de usturoi 1 ceapă 2 morcovi ½ țelină 200 ml vin roșu 2 linguri pastă de tomate pătrunjel rozmarin cimbru foi de dafin 500 ml suc de roșii Mod de preparare: Dai drumul la cuptor. Încingi uleiul într-o cratiță, condimentezi carnea cu

RETETA | Sufleu de conopidă şi cartofi

Ingrediente: 1 conopidă potrivită 4 cartofi mari 250 g telemea 200 g smântână 4 ouă 3 linguri pesmet 3 linguri caşcaval ras sare piper Mod de preparare: Se spală conopida, se desface bucheţele, se fierbe 10 minute în apă cu sare, după care se scurge bine. Separat, se pun cartofii la fiert în apă cu

RETETA | Legume la tavă

Ingrediente: 800 g cartofi dulci, descojiţi, tăiaţi felii rotunde 2 linguriţe ulei de măsline 600 g ciuperci 4 căţei de usturoi, feliaţi 1 lingură frunze de cimbru verde (+ câteva crenguţe, pentru servire) 365 g brânză ricotta proaspătă 1 ou 60 ml lapte 1 lingură frunze de busuioc tocate 2 linguriţe coajă rasă de lămâie

RETETA | Supă-cremă de dovleac

Ingrediente: 1 kg miez de dovleac, tăiat cubulețe 400 ml fiertură de pui sau legume 2 linguri unt 200 g smântână 2 morcovi 150 g ceapă tocată oregano, după gust pătrunjel, după gust sare piper Mod de preparare: Într-o oală, pui împreună dovleacul cubulețe, supa de pui, morcovii curățați și dați prin răzătoare și ceapa.

RETETA | Pui în sos cremos cu ciuperci și praz

Ingrediente: 3 bucăți piept de pui 1 lingură ulei 3 linguri unt 16-18 ciuperci, feliate 3 legături praz, tăiate rondele 80 ml vin alb 250 g smântână sare piper Mod de preparare: Tai bucățile de carne pe lung, în jumătate, pentru a fi mai subțiri. Le condimentezi cu sare și piper, după gust. Rumenești puiul

RETETA | Peltea de gutui

Ingrediente: 1 kg gutui (puteţi folosi doar coji şi cotoare) 1 kg zahăr 1 lingură zeamă de lămâie Mod de preparare: Se aleg gutui mici şi galbene, se şterg de puf apoi se spală şi le tăiem în bucăţi potrivite. Se pun într-o cratiţă, se adaugă apă cât să acopere apoi se pun la fiert

RETETA | Dovleac la cuptor

Ingrediente: – 1 dovleac mic sau un sfert dintr-un dovleac mare; – 1 lingură de ulei de cocos; – puţină sare de mare; – scorţişoară; – nucşoară; – câteva linguri de zahăr brun. Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius şi tapetează o tavă lată cu hârtie de copt. 2. Taie

RETETA | Pește cu ardei

Ingrediente: ● 1 fileu de pește ● 5 roșii ● 1 ardei gras roșu ● 1 ardei gras verde ● 2 căţei de usturoi ● ½ ardei iute ● 2 linguri ulei ● 1 ceapă ● sare ● piper Mod de preparare: Tai peștele în felii de grosime potrivită. Le speli, le usuci și le

RETETA | Paste cu conopidă, la cuptor

Ingrediente: 350 g paste 1 conopidă mare sare, după gust ulei, pentru uns tava 250 g brânză sărată sau caşcaval ras 3 ouă 150 ml smântână pentru gătit Pentru servire brânză, după gust 1-2 roşii coapte, feliate salată verde Mod de preparare: Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe pachet şi le scurgi. Speli şi cureţi

RETETA | Supă cu legume de toamnă

Ingrediente: 2 cepe 4 cartofi 2 morcovi 1 ardei 1 păstârnac 3 roșii 2-3 linguri pastă de tomate 500 ml suc de roșii 2-3 linguri ulei sare 50 g cașcaval Mod de preparare: Cureți cepele, morcovii, cartofii și păstârnacul, apoi le toci. Le pui la fiert în apă cu sare, adaugi uleiul și lași până