Category Archives: Retete

RETETA | Îngheţată de pepene galben

Ingrediente: ● 500 g pepene galben curățat ● 100 g miere ● 150 g iaurt grecesc ● 100 ml frișcă lichidă Mod de preparare: Dai prin blender pepenele galben până obții un piure. Adaugi frișca, iaurtul și mierea și torni înghețata într-o caserolă pe care o dai la congelator. După 30 de minute scoți înghețata

TAS

RETETA | Cod în sos de vin alb cu roșii și busuioc

Ingrediente: Pentru sos 2 linguri ulei de măsline ½ linguriță fulgi de ardei roșu 2-3 căței de usturoi, pisați 300 g roșii cherry, tăiate în jumătate 60 ml vin alb busuioc proaspăt tocat, după gust 2 linguri zeamă de lămâie ½ linguriță coajă rasă de lămâie sare piper Pentru pește 2 linguri ulei 4 bucăți

RETETA | Cod pe pat de ardei

Ingrediente: ● 4 fileuri de cod ● 2-3 ardei grași ● 2 morcovi ● 1 ardei iute ● 2 cepe ● 4 căței de usturoi ● 100 ml vin alb sec ● 100 g roșii în bulion ● 50 ml apă ● 1 lingură ulei ● zeama de la 1 lămâie ● sare ● piper

RETETA | Ciocănele de pui picante

Ingrediente: 4 ciocănele de pui 2 linguriţe cimbru uscat 2 linguri boia de ardei iute 1 linguriţă boia de ardei dulce ulei sare piper Mod de preparare: Speli ciocănelele de pui şi le laşi pe un ştergar de hârtie să se scurgă de apă. Le pui într-un vas, le ungi cu ulei pe toate părţile,

RETETA | Rulouri crocante cu cașcaval

Ingrediente: 1 foaie aluat pentru pizza 40 de felii salam picant 1 pachet mozzarella 30 g unt usturoi pudră, după gust pătrunjel, după gust sare, după gust sos de tomate, opțional Mod de preparare: Încălzești cuptorul la 230 de grade. Întinzi aluatul pentru pizza pe o suprafață tare și îl secționezi în 10 dreptunghiuri potrivite.

RETETA | Cartofi cu sos de roșii

Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapă 2 linguri ulei 250 ml sos de roșii 1 lingură pastă de tomate 200 ml supă de legume 2 căței de usturoi sare piper pătrunjel Mod de preparare: Cureți cartofii și, în funcție de mărimea lor, îi tai jumătăți sau în patru. Toci ceapa și o călești în ulei,

RETETA | Biscuiți crocanți cu zmeură

Pentru blat: 1/2 căni de zmeură proaspătă 3 căni de faină 1 plic praf de copt fără aluminiu 1 vârf de cuțit de sare 1 cană de zahăr 1/4 linguriţă esenţă migdale 2 căni de smântână Pentru topping: 1 cană smântână rece 1 lingură de zahăr Mod de preparare: Pentru început, pune o foaie de

RETETA | Bărcuțe cu ou și cârnăciori

Ingrediente: 4 baghete medii rustice 200 g cârnăciori afumați 8 ouă 120 g smântână 230 g brânză, rasă boia, după gust ceapă verde tocată, după gust sare piper Mod de preparare: Încălzești cuptorul la 176 °C. Tai baghetele pe mijloc, îndepărtând miezul până aproape de coajă, pentru a crea buzunarele pentru umplutură. Tai cârnăciorii afumați

RETETA | Plăcintă cu ou și kaizer

Ingrediente: 2 foi aluat congelat 5 ouă 120 ml lapte 4 fâșii kaizer 1 ceapă 80 g brânză, rasă ulei Mod de preparare: Preîncălzești cuptorul la 210 °C.  Ungi o tavă de tartă cu puțin ulei. Așezi foile de aluat decongelate în ea, presându-le ușor, astfel încât toată suprafața să fie acoperită. Într-o tigaie, rumenești

RETETA | Pui în sos cremos de verdețuri

Ingrediente: Pentru pui 4 bucăți piept de pui 2 lingurițe ceapă pudră 2 lingurițe usturoi pudră 1 linguriță pătrunjel tocat ½ linguriță cimbru rozmarin, după gust ulei sare piper Pentru sos 4 căței de usturoi, pisați 1 linguriță pătrunjel tocat ½ linguriță cimbru rozmarin, după gust 240 ml lapte 1 linguriță amidon de porumb amestecat

RETETA | Ineluşe cu brânză

Ingrediente: ● 1 1/2 kg telemea vacă şi oaie, amestec ● 400 g foi de plăcintă dezgheţate ● 200 g stafide brune ● 1 cană zahăr ● 1 cană lapte ● 5 ouă ● esenţă de vanilie ● coaja rasă de la 1 lămâie ● 1 plic zahăr vanilat ● ulei, pentru uns foile ●

RETETA | Musaca de post cu cartofi şi ciuperci

Ingrediente: – Jumătate kg de cartofi – Jumătate kg ciuperci – 2 cepe – 1 morcov – 4 linguri ulei – 50 g margarină – 3 linguri bulion – Mărar – Pătrunjel – Sare și piper Mod de preparare: Cartofii se curăță, se taie cuburi și pun la fiert. Din ei se prepară un piure

RETETA | Mămăligă cu brânză și ardei copți, la cuptor

Ingrediente: 500 ml apă mălai 3 ardei ardei iute, opțional 200 g telemea, ușor sărată sare Mod de preparare: Coci ardeii, apoi îi sărezi, îi pui într-un vas cu capac și-i lași 15 minute. Îi descojești și-i lași la scurs. Pui apă cu sare la fiert, adaugi mălai, treptat, până obții consistența unei smântâni. Acoperi

RETETA | Panna cotta cu iaurt și zmeură

Ingrediente: 150 g frișcă 70 g jeleu de zmeură 150 g iaurt gras zmeură, pentru decor Mod de preparare: Topești jeleul amestecat cu frișca, pe foc mic, apoi îl dai deoparte și-l torni peste iaurt. Omogenizezi și torni compoziția în forme. Dai la rece pentru cel puțin o oră. Servești cu zmeură. Sursa: clickpoftabuna.ro

RETETA | Varză la cuptor cu smântână și bacon

Ingrediente: 4 fâșii bacon, tăiat bucățele 2 linguri ulei ½ ceapă, tocată 1 varză tocată boia, după gust 250 g smântână 85 g mozzarella rasă sare piper Mod de preparare: Încălzești cuptorul la 190 °C. Într-o tigaie, rumenești baconul, la temperatură medie, până devine crocant. Îl scoți pe un prosop de bucătărie. Călești ceapa într-o

RETETA | Înghețată de căpșuni

Ingrediente: –    2 cană de lapte –    2 căni de smântână –    2 căni de căpșuni tăiate felii mai mari –    1 cană de zahăr alb –    ¼ de lingură de sare –    2 linguri de extract de vanilie –    2 linguri de suc de lămâie –    6 cupe de înghețată Mod de preparare: Într-un

RETETA | Chec cu iaurt și zmeură

Ingrediente: Pentru glazură 125 g zmeură 2 linguri zahăr Pentru chec 250 g făină 1 linguriță praf de copt 1 praf de sare 220 g unt 200 g zahăr 3 ouă 120 g iaurt coaja de la 1 lămâie Mod de preparare: Pentru glazură, pui zmeura cu zahărul într-o cratiță, pe foc mic, și amesteci

RETETA | Clătite cu înghețată

Ingrediente: Pentru clătite ● 4 ouă ● 200 g făină ● 500 ml lapte ● sare ● 1 lingură zahăr ● 2 linguri ulei ● vanilie Pentru îngheţată: ● 500 g căpşuni ● 300 g iaurt grecesc cu 10% grăsime ● 3 linguri miere ● dulceaţă de căpşuni,pentru servire Mod de preparare: Pentru clătite, baţi

RETETA | Chifteluțe de dovlecei

Ingrediente: 500 g dovlecei sare 1 ou piper măcinat 100 g pesmet 2-3 fire ceapă verde 1 legătură pătrunjel, tăiat fin 50 g brânză telemea rasă ulei, pentru prăjit piure de cartofi Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă şi-i dai prin răzătoare. Le pui puţină sare, îi dai deoparte 30 de minute și-i storci

RETETA | Piept de pui umplut cu șuncă

Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 2 felii şuncă felii caşcaval 4 felii roşii 2 dovlecei 1 ceapă 2-3 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Tai pieptul de pui în jumătate,astfel încât să obţii două felii. Baţi carnea cu ciocanul,apoi o condimentezi cu sare şi piper,după gust. Aşezi pe fiecare câte o felie de

RETETA | Coaste de porc picante

Ingrediente:  1, 5 kg coaste de porc 1 ceapă 8 căței de usturoi 4 linguri suc de portocală proaspăt 2 linguri ulei 2 linguri sos de soia 1 lingură bulion 1 lingură oțet 1 praf de ardei iute 150 ml vin roșu piper Mod de preparare: Tai coastele în trei sau patru bucăți egale. Toci

RETETA | Pulpe de pui în bere neagră

Ingrediente: 4 pulpe pui 1 cutie bere neagră 1-2 linguri ulei sare piper busuioc curry boia dulce ceapă usturoi ardei gras roşu Mod de preparare: Speli bine pulpele de pui şi le usuci. Amesteci într-un bol condimentele, le presari pe pulpe pe care le aşezi într-o tavă termorezistentă unsă cu ulei. Torni cutia de bere

RETETA | Pulpe de pui gratinate

Ingrediente: -4 pulpe de pui spălate și curățate -3 cești de iaurt -1 lingură de sare -1 lingură de piper -¼ ceașcă de suc de lămâie -1 lingură de busuioc/cimbru uscat -boia dulce (opțional) Mod de preparare: Pune într-un castron mare iaurtul,sarea,piperul,sucul de lămâie,boia dulce și busuiocul/cimbrul și amestecă. Așază pulpele de pui în amestecul obținut și

RETETA | Brioșe cu ardei și dovlecei

Ingrediente: 250 g făină 2 lingurițe praf de copt 3 ouă 1 linguriță oregano uscat 1 dovlecel 100 ml lapte 150 g telemea 2 ardei grași 6-7 linguri ulei ceapă verde, opțional sare piper Mod de preparare: Încălzești cuptorul la 190 °C. Într-un bol, amesteci făina, praful de copt, oregano, sare și piper, după gust.

RETETA | Cordon Bleu de pui la cuptor

Ingrediente: 2 bucăți piept de pui 4 felii cașcaval 2 linguri făină 1 ou 4 felii șuncă presată 1-2 linguri pesmet ulei sare și piper Mod de preparare: Într-un bol, combini pesmetul cu puțin ulei. Îl întinzi într-o tavă și dai la cuptorul încins, pentru 3 minute. Scoți pe o farfurie. Crestezi un buzunar în

RETETA | Negresă cu frișcă și mere

Ingrediente: Pentru aluat 7 linguri apă 1 cană zahăr 200 g unt 3 linguri cacao 4 ouă 1 cană făină 1 praf de copt 1 borcan de gem de căpșuni 200 g miez de nucă sfărâmată 1 praf sare Pentru cremă 500 ml smântână pentru frișcă 500 g mascarpone 400 g zahăr Pentru decor felii

RETETA | Clătite cu legume

Ingrediente: 8 clătite 2 ardei grași 4 roșii 1 salată verde 3 fire de ceapă verde 100 ml suc de roșii 150 g telemea rasă unt,pentru uns tava sare piper Mod de preparare: Speli legumele, tai mărunt ceapa,ardeii îi faci bucățele împreună cu roşiile,iar salata o rupi. Amesteci legumele și presari sare și piper,după gust.

RETETA | Cremă răcoritoare de pepene galben cu vanilie

Ingrediente: 400 grame pulpă pepene galben 100 mililitri lapte 150 grame zahăr 30 grame amidon 125 grame frişcă 3 gălbenuşuri 1 ou 1 baton vanilie Decor: 100 grame frişcă zahăr granulat bucăţele de pepene galben Mod de preparare: Curăţăm pulpa pepenelui de coajă şi o tăiem în bucăţele mici. Le amestecăm cu 100 mililitri de

RETETA | Cod gratinat

Ingrediente: 500 g file de cod 60 g făină 100 g unt 200 ml lapte 100 g caşcaval ras 2 ouă 4 roşii feliate sare piper Mod de preparare: Laşi la fiert peştele în apă cu sare 5-10 minute şi îl dai deoparte. Pui pe foc, într-un vas, 50 g de unt, lapte şi făină,

RETETA | Pui în sos de ardei copți

Ingrediente: 4-6 pulpe de pui sau piept 5 ardei grași copți 2 linguri mix de condimente 3-4 linguri ulei 3 lingurițe usturoi pisat 240 g smântână 2 linguri brânză feta mărunțită, opțional frunze de busuioc, opțional sare piper Mod de preparare: Tai ardeii feliuțe și îi dai la blender împreună cu usturoiul,  1 lingură din