Category Archives: Retete

RETETA | Pui la tigaie cu sos de ciuperci

Ingrediente:  Pentru pui: 6 pulpe de  pui dezosate și fără piele 2 linguri unt sare și piper Pentru sosul de ciuperci 2 linguri unt 300 g ciuperci tăiate felii 2 linguri făină 1/2 cană (200 ml) vin alb sec 400 ml supă zeama de la o lămâie proaspătă (sau 2 linguri suc de lămâie) 1/2 lingură de pudră de usturoi 1/2  lingură de pudră de

RETETA | Ciuperci rumenite în unt cu usturoi

Ingrediente: 1/4 cană unt 4 căţei usturoi, pisaţi 500 g ciuperci spălate şi tamponate pentru a îndepărta excesul de apă sare piper Mod de preparare: Curăţă de pământ, cu grijă, fiecare ciupercuţă, şi apoi le întinzi pe un prosop de bucătărie, pentru a le usca. Dacă nu îţi place foarte mult usturoiul, poţi folosi doar

TAS

RETETA | Medalioane de porc în sos cremos de usturoi

Ingrediente: Pentru friptură 2 linguri unt 4 cotlete de porc 50 g făină ½ linguriță usturoi pudră ½ linguriță ceapă pudră 1 linguriță mix de condimente sare piper Pentru sos 2 linguri unt 2 căței de usturoi, zdrobiți 1 lingură făină 100 ml vin alb zeama de la ½ lămâie 100 ml supă de pui

RETETA | Salată de creveți cu avocado

Ingrediente: 500 g creveți 1 lime 1 linguri suc de lime 1 frunză dafin piper mărar, după gust 1 praf de sare 1 avocado 100 g țelină 3-4 fire ceapă verde 50 g maioneză Mod de preparare: Cureți creveții, apoi îi fierbi în apă cu sare, piper, foaia de dafin și zeama de lime. Când

RETETA | Mâncărică de cartofi cu șuncă

Ingrediente: 700 g cartofi 200 g ciuperci feliate 1 ceapă tocată 1 linguriță mix de condimente pătrunjel tocat 100 g șuncă feliată oregano, după gust boia, după gust sare piper Mod de preparare: Cureți cartofii, îi tai cubulețe, apoi îi fierbi într-un vas, în apă cu un praf de sare, până se înmoaie. Sotezi ciupercile

RETETA | Pulpe de pui cu sos de tomate și busuioc

Ingrediente: 450 g pulpe de pui 400 g roșii decojite întregi, la conservă 2 linguri ulei de măsline 1 jumătate de ceapă, tocată 3 căței de usturoi, pisați 10 frunze de busuioc sare, după gust piper, după gust zahăr brun, după gust pătrunjel, după gust Mod de preparare: Speli pulpele de pui și le lași

RETETA | Budincă de macaroane cu brânză

Ingrediente: 450 g macaroane sau melci 450 g telemea, mărunțită 3-4 ouă 1 praf de sare 120 g unt 3 linguri zahăr Mod de preparare: Pregătești macaroanele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Împarți untul în două părți egale. Pe prima o topești, iar cu cea de a doua tapetezi o tavă. Scurgi bine pastele și

RETETA | Crochete de pui la cuptor

Ingrediente: 450 g piept de pui, tăiat bucățele mici 2 căței de usturoi, pisați 60 g făină 70 g fulgi de porumb 2 linguri parmezan ras ¼ linguriță boia ¼ linguriță usturoi granulat 60 ml lapte bătut ulei sare piper sos de usturoi, opțional Mod de preparare: Preîncălzești cuptorul la 200 °C. Tapetezi o tavă

RETETA | Piept de pui cu legume

Ingrediente: 4 bucăți piept de pui 3 linguri ulei 6 căței de usturoi, pisați 100 g miere 2 linguri muștar pătrunjel tocat, după gust fulgi de adei iute, după gust 4 dovlecei, feliați 450 g roșii cherry, tăiate pe jumătate sare piper Mod de preparare: Preîncălzești cuptorul la 200 °C. Așezi 4 bucăți de folie,

RETETA | Prăjitură cu ciocolată și iaurt

Ingrediente: Pentru blat 1 cană ulei 1 cană iaurt 1 ou 2 căni făină 2 lingurițe bicarbonat 2 linguri cacao 2 căni zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 praf sare 1 cană apă fierbinte Pentru glazură 200 g ciocolată 200 ml frisca dulce sau smântână zahăr, după gust Mod de preparare: Pentru blat, amesteci toate

RETETA | Pui în sos de roșii și busuioc

Ingrediente: 450 g piept de pui 50 ml ulei 5-6 roșii feliate 3 căței de usturoi, zdrobiți 1 legătură de busuioc proaspăt, tocat 60 g unt sare piper Mod de preparare: Bați bucățile de carne ușor, ca pentru șnițele. Le condimentezi cu sare și piper, după gust. Într-o tigaie, rumenești puiul în uleiul încins, pe

RETETA | File de peşte gratinat

Ingrediente: 6 fileuri de peşte 3 cepe mari 400 g ciuperci 100 g unt 150 g parmezan ras 4 linguri pesmet picant 1 lămâie nucşoară rasă sare Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai felii subţiri, o pudrezi cu sare şi o laşi câteva minute să iasă iuţeala din ea. Cureţi ciupercile, le tai felii

RETETA | Mere coapte în foitaj

 Ingrediente: 1 kg aluat foitaj 8 mere 150 g zahăr 1 linguriţă scorţişoară 1 ou Mod de preparare: Speli merele şi le cureţi de cotor, fără să le tai în două. Le presari cu zahăr şi scorţişoară. Tai foitajul în pătrăţele, pui fiecare măr pe aluat şi-l îmbraci, ridicând, pe rând, colţurile deasupra mărului. Când

RETETA | Paste cu ton la cuptor

Ingrediente: 300 g paste uscate în formă de spirală 250 g broccoli, tăiat bucheţele 2 linguri ulei 200 g ciuperci feliate 2 roşii potrivite, tocate 425 g ton la conservă în apă, scurs şi fărâmiţat cu furculiţa 3 căţei de usturoi zdrobiţi 3 bucăţi anşoa, tocate fin 180 g pesmet 80 g margarină vegetală 1/2

RETETA | Crap la cuptor cu legume

Ingrediente: 1 crap de circa 1,2 kg 1 lingură făină 2 căţei usturoi 1 lămâie 1 lingură boia de ardei 4 linguri ulei 400 g legume asortate congelate 1 ceapă 2 linguri unt 100 ml vin alb piper alb 1/2 linguriţă cimbru uscat sare 1 crenguță de mărar Mod de preparare: Se curăţă peştele de

RETETA | Cod marinat cu orez și porumb

Ingrediente: 1 linguriță boia 1 linguriță pătrunjel ½ linguriță oregano ½ linguriță usturoi pudră ½ linguriță praf de chili chimion, după gust sare piper 2 linguri ulei 2 bucăți file de cod 1 lingură unt zeama și coaja de la 2 lămâi orez fiert, pentru servire porumb la conservă, pentru servire Mod de preparare: Într-un

RETETA | Ruladă din piept de pui cu ton

Ingrediente: 1 praz 600 g piept de pui 2 linguri capere murate 130 g ton în ulei 4 linguri ulei de măsline 150 ml vin alb sare piper Mod de preparare: Se spală prazul, se desface în foiţe ­partea verde şi se opăreşte. Se scur­ge şi se ­lasă să se răcească. Se spală carnea, se

RETETA | Rasol de peşte cu legume

Ingrediente: 1 kg peşte alb (şalău) 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 1 lingură oţet 1 foaie de dafin 1 lămâie 100 g unt sare piper boabe 1 fir de praz Mod de preparare: Cureţi peştele de intestine şi de solzi, îl speli, îl pudrezi cu puţină sare şi îl laşi la rece

RETETA | Pui cu paste și sos pesto

Ingrediente: 2 bucăți mari piept de pui 2 linguri ulei sos pesto, după gust 3 căței de usturoi, pisați fulgi de ardei iute, după gust 3 roșii, feliate 400 g paste + 450 ml din apa în care au fiert 40 g parmezan ras busuioc proaspăt tocat sare piper Mod de preparare: Ungi bucățile de

RETETA | Crap cu bacon

Ingrediente: 4 medalioane crap 3 fire praz 2 cepe 1 morcov 200 g bacon 5 căţei usturoi 2 linguri ulei 1-2 linguri nuci zdrobite sare piper zeamă de lămâie Mod de preparare: Speli medalioanele de crap, le usuci, le dai cu sare și piper, le ungi cu o lingură de ulei și le frigi, pe

RETETA | Friptură de curcan cu verdeață și vin

Ingrediente: 1 pulpa de curcan dezosata 2 fire usturoi verde 3 fire ceapa verde 2 catei de usturoi sare, piper boia de ardei dulce 1 lingurita patrunjel uscat 1 foaie de dafin 1 cana vin 2-3 linguri ulei Mod de preparare: Pulpa de curcan o spalam si o taiem cam in trei bucati. Ceapa si usturoiul

RETETA | Ardei umpluți cu brânză

Ingrediente: 4 ardei grași verzi 1 vânătă 4 ouă fierte tari 250 g cremă de brânză 3 roșii cașcaval 2 gălbenușuri fierte Mod de preparare: Speli legumele și le usuci cu un șervet de hârtie. Tai vânăta rondele, pe care le dai cu sare și le lași deoparte 30 de minute. Le clătești și le

RETETA | Profiterol

Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină 100 g unt 4 ouă 250 ml apă Pentru cremă: 400 ml lapte 200 g zahăr 3 gălbenușuri 2 linguri făină 100 g unt 1 praf sare Pentru decor: 200 g ciocolată neagră topită Mod de preparare: Ai nevoie de două cratițe, una mai mare și alta mai mică.

RETETA | Bruschete gratinate

Ingrediente: 6-8 felii pâine, fără coajă 2 roșii, feliate 1 lingură ulei 6-8 felii cașcaval parmezan, după gust 6-8 felii șuncă, feliată praz feliat, după gust frunze de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Aranjezi feliile de pâine într-o tavă. Le stropești cu puțin ulei. Așezi pe fiecare câte o felie de șuncă, una de

RETETA | Cârnaţi în aluat

Ingrediente: 4 ouă 500 g cârnaţi 300 g făină 500 ml lapte 1 lingură ulei sare 1 praf de copt câteva crenguţe de rozmarin puţin unt Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi albuşurile bine cu puţină sare. Baţi laptele cu gălbenuşurile. Torni făina în ploaie şi baţi în continuare. Adaugi praful de copt,

RETETA | Iepure vânatoresc cu sos la ceaun

Ingrediente: 1,5 kg carne de iepure ( pulpe spate de preferat, daca nu iepurele intreg dar proportionat ), marinata ( 2 morcovi 1 radacina de patrunjel, 1 telin, 2 cepe, 4 linguri de untdelemn, 1 pahar cu vin, 1 pahar cu apa, boabe de piper si ienibahar, 2 foi de dafin, sare, rosii ), 3

RETETA | Aspic de curcan

Ingrediente: 2 kg carne de curcan cu os zeama de la ½ lămâie apă 1 foaie de dafin 1 linguriță sare 1 ceapă 1 morcov ½ gulie hrean 200 g mazăre din conservă 2 pliculețe gelatină Mod de preparare: Ții mazărea la scurs. Pui carnea la fiert, în apă cât să fie acoperită cu trei

RETETA | Costițe de porc, pentru masa de Crăciun

Ingrediente: 1 kg coaste de porc 1 linguriţă sare grunjoasă ½ linguriţă piper măcinat grosier 1 linguriţă coriandru măcinat 1 linguriţă cimbru 1 linguriţă rozmarin 1 linguriţă chimion măcinat 3 căţei usturoi 1 ceapă rasă Pentru glazură: 2 linguriţe muştar iute 2 linguri miere Mod de preparare: Combini, într-un bol, toate condimentele cu ceapa și

RETETA | Friptură de porc picantă

Ingrediente: 1 kg carne de porc macră 100 ml vin roșu 100 ml supă de legume 500 ml sos de roșii 1 ardei iute 6 căței usturoi zdrobiți 1 linguriță boia iute 1 linguriță boia dulce 1-2 linguri ulei sare ½ linguriță piper proaspăt măcinat varză călită cartofi zdrobiți Mod de preparare: Speli carnea și

RETETA | Chec cu miere şi nuci

Ingrediente:  200 g miez de nucă dat prin maşina de tocat  250 g unt  3 ouă  250 g miere de albine (miere de fâneaţă sau polifloră)  1/2 baton vanilie  150 g făină  2 linguri cacao  1 măr mare  1-2 linguri zeamă de lămâie  1 pachet praf de copt  100 ml vişinată Pentru ornat  100 g