Category Archives: Retete

RETETA | Mâncare de vinete cu măsline

Ingrediente: 3 vinete potrivite ( cca 1 kg), 2 cepe, 30 masline, 5 rosii, 1 foaie de dafin, 1 ardei gras, 80 ml ulei, 1 legatura de patrunjel proaspat, sare si piper dupa gust. Mod de preparare: Vinetele se spala, se curata de coaja apoi  le taiem in jumatati si  pe lungime . Fiecare jumatate

RETETA | Tartă cu ciocolată, fără coacere

Ingrediente: Pentru blat 1 pachet biscuiți cu ciocolată 8 linguri unt Pentru cremă 450 g ciocolată de menaj 500 g smântână, pentru frișcă 100 g unt Pentru glazură 200 g smântână 50 g zahăr pudră Mod de preparare: Zdrobești biscuiții și-i amesteci cu untul topit. Pui blatul într-o tavă tapetată și presezi ușor, apoi dai

RETETA | Orez oriental cu pui

Ingrediente: 200 g orez integral 30 g unt 470 ml apă sos picant sau sos asiatic, după gust 450 g amestec legume orientale congelate 450 g piept de pui susan, după gust ghimbir, după gust sare, după gust piper, după gust Mod de preparare: Călești orezul în unt, până capătă o culoare mai închisă. Adaugi

TAS

RETETA | Crochete de pui la cuptor

Ingrediente: 450 g piept de pui, tăiat bucățele mici 2 căței de usturoi, pisați 60 g făină 70 g fulgi de porumb 2 linguri parmezan ras ¼ linguriță boia ¼ linguriță usturoi granulat 60 ml lapte bătut ulei sare piper sos de usturoi, opțional Mod de preparare: Preîncălzești cuptorul la 200 °C. Tapetezi o tavă

RETETA | Piept de pui cu legume în folie – FOTO

Ingrediente: 4 bucăți piept de pui 3 linguri ulei 6 căței de usturoi, pisați 100 g miere 2 linguri muștar pătrunjel tocat, după gust fulgi de adei iute, după gust 4 dovlecei, feliați 450 g roșii cherry, tăiate pe jumătate sare piper Mod de preparare: Preîncălzești cuptorul la 200 °C. Așezi 4 bucăți de folie,

RETETA | Rulouri din piept de pui cu șuncă și cașcaval

Ingrediente: 50 g pesmet 4 bucăți piept de pui 2 linguri ulei 4 bucăți șuncă 100 g cașcaval ras 2 linguri pătrunjel tocat sare piper salată verde, pentru servire Mod de preparare: Preîncălzești cuptorul la 200 °C. Bați pieptul de pui ca pentru șnițele și îl condimentezi cu sare și piper, după gust. Ungi carnea

RETETA | Păstrăv umplut

Ingrediente: 2 păstrăvi 500 g ciuperci 100 g ceapă 100 ml ulei 1 legătură mărar 80 g făină sare, după gust piper, după gust condimente pentru pește lămâie Mod de preparare: Cureţi peştele, îl treci prin făina amestecată cu condimentele și îl pui la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. Căleşti ciupercile tăiate felii și

RETETA | Ciuperci cu iaurt

Ingrediente: 4 ciuperci 150 g telemea de oi 150 g şuncă 1 ardei gras verde 1 ardei gras roşu 2 linguri mazăre (din conservă) 2 linguri boabe de porumb (din conservă) 1 cartof fiert 1 salată verde 2 castraveţi proaspeţi 2 roşii 100 g iaurt sare piper Mod de preparare: Tai brânza fâşii şi o

RETETA | Cartofi la cuptor

Ingrediente: 900 g cartofi albi, tăiaţi în două sau în patru 3 linguri ulei de măsline 1 lingură ierburi aromatice tocate (rozmarin şi cimbru) 1 linguriţă sare grunjoasă 1 linguriţă usturoi pudră 35 g parmezan ras Mod de preparare: Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Combini într-un bol mic ierburile aromatice, sarea, usturoiul şi parmezanul, apoi

RETETA | Cheesecake, rapid, fără coacere

Ingrediente: Pentru blat 24 biscuiţi Oreo 6 linguri de unt topit 50 g zahăr Pentru cheesecake 2 cutii de cremă de brânză 100 g zahăr pudră 50 ml ciocolată topită 2-3 plicuri de praf de ciocolată caldă Un praf de sare 500 g smântână lichidă 100 g mini marshmallows Mod de preparare: Într-un robot de

RETETA | Gogoşari în oţet, fără fierbere şi fără conservant

Ingrediente: – 4 kg de gogoşari – 400 ml oţet de vin de 9 grade – 400 grame zahăr – 80 grame sare pentru murături – o legătură frunze de ţelină – o lingură de boabe de piper – o lingură de boabe de muştar – trei bucăţi de hrean – câţiva căţei de usturoi

RETETA | Sărmăluţe cu brânză

Ingrediente pentru 4 porţii: 20 de frunze foi de viţă 200 grame branză dulce 100 grame telemea 50 grame de orez 50 grame de ceapă 30 ml de ulei 1 legatură de mărar 400 ml suc de roşii 20 grame sare 2 grame piper   Mod de preparare Ceapa tocată mărunt se călește în ulei,

RETETA | Salată grecească

Ingrediente: 3 roşii 1 castravete mare 2 ardei roşii 1 salată verde 1 mână de măsline 1 felie mai groasă de brânză Feta sare piper oregano ulei de măsline oţet balsamic busuioc proaspăt Mod de preparare: Speli legumele sub jet de apă. Castravetele îi tai rondele, roşiile felii, iar ardeii julien. Într-un vas pui frunzele

RETETA | Rulouri din piept de pui cu șuncă și cașcaval

Ingrediente: 50 g pesmet 4 bucăți piept de pui 2 linguri ulei 4 bucăți șuncă 100 g cașcaval ras 2 linguri pătrunjel tocat sare piper salată verde, pentru servire Mod de preparare: Preîncălzești cuptorul la 200 °C. Bați pieptul de pui ca pentru șnițele și îl condimentezi cu sare și piper, după gust. Ungi carnea

RETETA | Somon la grătar cu sos de avocado

Ingrediente: 800 g somon, tăiat în 4 1 lingură ulei de măsline sare 1 linguriţă chimion 1 linguriţă boia 1 linguriţă praf de ceapă 1/2 linguriţă praf de chili 1 linguriţă piper Pentru sosul de avocado 1 avocado, feliat 1/2 ceapă roşie, feliată zeama de la 2 lime 1-2 linguri coriandru tocat sare după gust

RETETA | Risotto cu roşii

 Ingrediente: 2 cepe 2 căni de orez 5 căni cu supă de legume caldă 200 ml suc de roşii, 2 linguri de bulion 1 linguriţă de zahăr 2 linguri de unt 5-6 linguri de parmezan ras ulei sare piper Mod de preparare: Pui ceapa tocată la călit în puţin ulei, iar când devine sticloasă adaugi

RETETA | Supă de varză

Ingrediente: 3 linguri ulei 1 ceapă tocată 1 țelină potrivită, tocată 2 căței de usturoi tocați 2 litri supă de pui sare și piper măcinat, după gust 220 g morcovi tocați ½ de varză mare sau 1 mică, curățată  și tocată mărunt 300-400 g roșii tăiate cuburi pătrunjel proaspăt tocat Mod de preparare: Într-o oală

RETETA | Colţunaşi cu carne

Ingrediente: 250 g carne de vită tocată 250 g carne de porc tocată 3 căni făină 1 1/2 cană lapte 2 ouă 1 ceapă sare piper boia iute Mod de preparare: Amesteci carnea cu ceapa tocată şi condimentezi cu sare, piper şi boia iute, după gust. Adaugi o jumătate de cană de lapte peste carne

RETETA | Prajitură cu ciocolată și cremă de frișcă

Ingrediente: Pentru blat: 120 g făină 120 g unt 150 g zahăr 150 g smântână 60 g ciocolată 30 g cacao pudră 2 ouă 1 linguriţă praf de copt Pentru cremă:  500 ml frişcă 70 g zahăr pudră 10 g gelatină 50 ml ap 300 g zmeură Pentru decor:  30 g cacao pudră Mod de

RETETA | Cremă de dovlecei

Ingrediente:  250 g dovlecei 10 g făină 100 ml lapte 25 g smântână un vârf de cuţit de sare 2 rămurele de mărar ½ l apă 50 g nuci Mod de preparare: Pui apa la fiert şi când clocoteşte adaugi dovleceii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi mici. Îi acoperi cu un capac şi îi

RETETA | Paste la cuptor, cu pui şi bacon

Ingrediente: 230 g paste (penne) 1/4 cană ceapă roşie tăiată cubuleţe 1/2 cană ardei gras verde, tăiat ulei de măsline 1 linguriţă usturoi tocat fin 400 g roşii tăiate cubuleţe (pot fi roşii de la conservă) 480 g carne fiartă de pui, tăiată cubuleţe 240 g bacon fiert şi tăiat 240 g frunze de spanac

RETETA | Plăcintă cu brânză și lămâie

Ingrediente: – 4 linguri făină – 4 gălbenuşuri de ou – o lingură şi jumătate de unt – o lingură şi jumătate de zahăr pudră – un plic de praf de copt – o ceaşcă mică de smântână Pentru cremă, veți avea nevoie de: – 5 linguri brânză de vaci degresată – 4 albuşuri –

RETETA | Pui cu ananas

Ingrediente: 3 pulpe de pui, ½ ananas proaspăt, 2 linguri unt, 1 ardei gras roşu, 1 ardei gras galben, 1 ardei gras verde, 250 ml supă de pui, 1 lămâie verde, 2 ardei iuţi, sare, piper, 250 g cuşcuş Mod de preparare: Dezosezi pulpele de pui şi le tai cubuleţe cât vrei de mari. Cureţi

RETETA | Negresă cu ciocolată și caramel

Ingrediente: 4 oua 180 g unt 150 g ciocolata 170 g zahar 80 g faina Vanilie Sos caramel: 150 g zahar 70 g unt 110 ml smantana pentru frisca(30% grasime) Mod de preparare: Se topește zahărul într-o cratiță, apoi se adaugă untul și smântâna dulce. Se lasă 4 minute pe foc și apoi se dă

RETETA | Cod pane, crocant și delicios

Ingrediente: 4 fileuri de cod 4 linguri de făinp 2 oup pesmet sare piper Se bat ouăle cu sare și piper într-un bol. Făina se combină cu sare și piper într-un alt bol și pesmetul la fel. Fiecare bucată de pește se trece prin făină, prin ou și apoi prin pesmet. Fiecare fileu se acoperă

RETETA | Dulceaţă de prune cu miez de nucă

Fructele se decojesc şi li se scot sâmburii cu un dispozitiv special sau, în lipsa acestuia, cu un beţişor de lemn. Este important ca fructele să fie nici foarte coapte, dar nici crude, astfel încât sâmburii să se desprindă cu uşurinţă. În locul sâmburilor, în fiecare fruct se introduce miez de nucă. Înainte de acest

RETETA | Pește cu lămâie în sos de roșii

Ingrediente: 4 bucati peste macrou, 4 linguri ulei, 1 bucata lamaie, 4 bucati rosii (pulpa pasata), piper si sare dupa gust, 150 ml apa, 1 lingurita amidon, 2-3 fire patrunjel, 1 bucata ceapa rosie. Mod de preparare: Pestele se spala, se curata de intestine si se portioneaza in bucati potrivite. Lamaia se taie felii subtiri

RETETA | Mușchiulet de porc la tigaie

Ingrediente: 1 muschiulet de porc (de cca 700 gr), 100 ml ulei, sare si piper dupa gust, 2 catei usturoi. Mod de preparare:   Muschiuletul se curata de pielite si grasime. Usturoiul se piseaza, se amesteca cu sare , piper si o lingurita de ulei. Se unge bine  muschiuletul, se acopera si se tine la temperatura

RETETA | Ruladă de carne

Ingrediente: 1 kg carne porc, 3 castraveţi muraţi, 4 ouă fierte, 1 ceapă potrivită, 2 linguri ulei, 200 ml vin alb sec, 200 ml supă de carne, crenguţe de rozmarin, 1 foaie de dafin, piper boabe Mod de preparare: Feliezi carnea, o baţi, uşor cu ciocanul de, şniţele pentru a o subţia, şi netezi, având

RETETA | Lasagna cu carne

Ingrediente: 1 pachet foi de lasagna 1 piept de pui (sau 400 g carne amestec vită şi porc) 250 ml supă de pui Pentru sosul bolognez 200 ml suc de roşii 1 ceapă 1 morcov 3 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline rozmarin busuioc sare piper Pentru sosul bechamel 50 g unt 2