Cultura

LOCAL| Atelieru’ din Centru oferă o lecție despre ,,Artă”

La sfârșitul acestei săptămâni , botoșănenii pot alege să se recreeze la Atelieru’ din Centru ( Piața Revoluției ), unde se pune în scenă ,,  Artă”, de Yasmina Reza. un spectacol despre prietenie, adevăruri nespuse, despre Om. Amestec de ludic și etic, alambicări psihologice și tot ceea ce constituie o relație interumană complicată; conversație spumoasă și o remarcabilă construcție psihologică a unei prietenii vechi de cincisprezece ani.  Cei care dau viață personajelor sunt trei prieteni, actorii Alexandru Dobynciuc, Răzvan Ilie, Ionuț Iftimiciuc. Regia este semnată de Reodora Câmpineanu, iar scenografia este realizată de către Gelu Râșca.

Distinsă cu premiul Laurence Olivier pentru ,,Cel mai bun text de comedie”, Premiul Tony și Premiul Criticilor din New York (Best Comedy), Artă este cea mai jucată piesă a Yasminei Reza, e tradusă în peste treizeci de limbi, iar în România se joacă cu succes din 2002 pe scene din București, Cluj, Târgu Mureș, Brașov, Arad, etc.

Biletele se găsesc la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 513948 (program: 10.00 – 12.00 și 16.00 – 18.00, de marți până duminică inclusiv), iar în ziua spectacolului începând cu ora 17.30 la Atelieru’ din Centru.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page